Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

FELDENKRAIS PONEDELJKI V VETRINJSKEM DVORU

16. septembra, 2019 18:00 - 30. septembra, 2019 20:00

Feldenkrais je metoda vadbe, ki s pomočjo gibanja razvija ne samo fizične, ampak tudi miselne vzorce in temelji na načinu premikanja, ki ga uporabljamo že kot otroci. Cilj te metode je povezovanje telesa in uma z omogočanjem zavedanja osebnih vzorcev gibanja in njihovega odnosa do duševnih navad. Metodo, ki predvideva, da je gibanje osnova vseh človekovih razvojnih procesov je razvil in poučeval Moshe Feldenkrais (1904-1984).

Delavnice ATM (Awareness through Movement) so primerne za umetnike (plesalce, glasbenike, igralce, pevce…), ki si prizadevajo izboljšati svojo uspešnost s pomočjo lajšanja fizičnega nelagodja in / ali iskanja bolj organskega gibanja, pa tudi vsem ostalim, ki se tako ali drugače želijo bolje izražati in spoznavati z gibanjem telesa.

Delavnice vodi Simon Wehrli, plesalec in gibalec iz Švice. Sprva je kot glasbenik študiral fizično gledališče in ples, danes pa deluje na področju sodobnega plesa. Poleg nastopanja že več kot deset let v Sloveniji in tujini poučuje ples in improvizacijo. Od leta 2016 študira metodo Feldenkrais ® pri Eilat Almagor v Strigari (IT) in je certificiran Student-Teacher za izvajanje skupinskih delavnic po metodi ATM.
Prvi obisk delavnice je brezplačen.

Delavnice se bodo nato nadaljevale vsak ponedeljek septembra, decembra in februarja 2020.
Trajanje: 60 minut
Prispevek: 5€/delavnico
Prinesite: udobna oblačila in odejo ali podlogo za izvajanje vaj.

Pouk poteka v angleščini (dodatna pomoč je na voljo v slovenskem, nemškem, francoskem, španskem ali italijanskem jeziku).

https://www.vetrinjski-dvor.si/dogodki/feldenkrais—zavedanje-skozi-gibanje/

Podrobnosti

Začetek:
16. septembra, 2019 18:00
Konec:
30. septembra, 2019 20:00