Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

GLASBENI POSEL 2.0 MB: AVTORSKE IN SORODNE PRAVICE V GLASBI

10. junija, 2019 18:00 - 20:00

10. junija se v Projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru nadaljuje serial Glasbeni posel 2.0. Tokrat bo predaval Nikola Sekulović na temo avtorskih in sorodnih pravic v glasbi.

Srečanje je del uposabljanja Glasbeni posel 1.0, ki ga organizira SIGIC – Slovenski glasbenoinformacijski center v sodelovanju s Centrom za kreativnost (Muzej za oblikovanje in arhitekturo Ljubljana). Dotaknili se bomo osnovnih pojmov, ki določajo področje avtorskega prava v glasbi, nato pa zakopali globlje. Ugotovili bomo, da gre za temo, ki jo je treba nenehno aktualizirati, nadgrajevati svoje znanje in izkušnje s tega področja ter biti neprestano v dialogu z deležniki, ki jih področje avtorskega prava zadeva. Da, tako pomembna je ta tema!

Nikola Sekulović je član nekaterih pomembnih slovenskih glasbenih skupin (Dan D, Laibach, Demolition Group) ter strokovnjak za avtorske pravice in druga poslovne zadeve na področju glasbene industrije. Za sabo ima več kot 2.000 nastopov, 50 albumov ter glasbena dela za več avdiovizuelnih produkcij. Kar četrt stoletja je bil dejaven tudi v založništvu in fonogramski industriji, kjer se je v okviru Dallas Records in Mars Music ukvarjal s spremembami poslovnih konceptov po razpadu prejšnjega ekonomskega sistema. Imel je priložnost sodelovati z glasbeniki iz različnih žanrov (Čuki, Helena Blagne, Siddharta, Big Foot Mama, Mi2, Šank Rock, Alenka Godec, Omar, Gibonni, Toše Proeski, Goran Bregović, Severina, Plavi Orkestar, Bajaga, itd.) ter s tujimi partnerji, predvsem EMI/Virgin in Sony ATV. Urejal je avtorske pravice za filmsko industrijo in reklamne kampanje, sodeloval je pri organizaciji nekaterih odmevnejših koncertov in glasbenih prireditev, o poslovanju na glasbenem trgu pa predava na nekaterih specializiranih šolah ter na konferencah. Svetuje mnogim glasbenikom in udeležencem na slovenski glasbeni sceni, svoja znanja pa je prenašal tudi v seriji strokovnih posvetov na Slovenskem informacijskem glasbenem centru SIGIC in tudi Centru za kreativnost.

Usposabljanje Glasbeni posel v koprodukciji s Centrom za kreativnost, pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Projekt se izvaja v sklopu aktivnosti Platforme Center za kreativnost in ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Podrobnosti

Datum:
10. junija, 2019
Čas:
18:00 - 20:00