Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Gajaš, brez maske

21. februarja, 2022 19:00

|Ponavljajoči dogodek (pokaži vse)

One event on 27. februarja, 2022 at 19:00

15€

Monodrama

»Pišti Gajaš de maske na sebi nosa ne!«


Petelinji zajtrk – se znova nadaljuje: Pišti Gajaš (Vlado Novak), avtomehanik iz filma Petelinji zajtrk (2007), znova v akciji!
Po veliki uspešnici Gajaš, arestant izpod peresa letošnjega Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka slovenski filmski, televizijski in gledališki igralec Vlado Novak, tokrat brez maske na obrazu in brez pretirane distance, spregovori o svojem življenju ter naredi zaključni obračun.

Po filmu Petelinji zajtrk, v katerem je postal živa slovenska legenda, in predstavi GAJAŠ, ARESTANT, uspešnici z več kot 200 ponovitvami, se nezlomljivi mehanik zlatega srca Pišti Gajaš po prihodu iz zapora znajde v drugačnem času in prostoru, v drugačnem zaporu.

Ponovno na deskah Mestnega gledališča Ptuj! Točno 25 let po prvi uprizoritvi poklicnega gledališča na Ptuju (Govor malemu človeku, 1996)!
Tokrat znova v Lainščkovi zgodbi, in sicer v izvedbi istega tandema kot pred petindvajsetimi leti: režiser Samo M. Strelec in Vlado Novak kot Pišti Gajaš! Pišti Gajaš obračuna s seboj, družbo in sistemom ter se – brez maske na obrazu – sooči z bogom in svobodo.
Življenjska zgodba mehanika Pištija Gajaša se nadaljuje. Potem ko se je že lepo navadil življenja v zaporu, so se vrata nekega lepega dne nepričakovano odprla …

Gajaš mora ven, na svobodo! Zunaj pa … povsod same omejitve …
Kratkočasno in zabavno! Tudi takšno, da se zamisliš!

Predstava traja 60 minut.


Za nakup vstopnic in ogled dogodka velja PCT pogoj.


Nakup kart


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
21. februarja, 2022
Čas:
19:00
Cena:
15€
Kategoriji:
,

Organizator

Narodni dom Maribor