Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Folklorna predstava Fragmenti

27. maja, 2023 20:00

59. celovečerna predstava Akademske folklorne skupine Študent

Cena vstopnice: 10,00 – 17,00 EUR

Fragmenti – 59. celovečerna predstava Akademske folklorne skupine Študent


Začetki delovanja Akademske folklorne skupine Študent segajo v leto 1964. Ustvarjajo že 60 let. So ena večjih in kakovostnejših skupin v Sloveniji, kar dokazujejo tudi številna priznanja, ki so jih prejeli doma in na festivalih v tujini. Med temi sta tudi Zlata plaketa Zveze kulturnih organizacij Maribor in Zlata Maroltova plaketa za folklorno dejavnost, najvišje priznanje za folklorno dejavnost v Sloveniji.

Akademsko folklorno skupino Študent sestavlja 6 plesnih skupin, otroška, mladinska, 3 študentske skupine in veteranska skupina ter glasbena zasedba. Program zajema postavitve plesov, pesmi in glasbo vseh slovenskih pokrajin, tudi Slovencev v zamejstvu. Radi se pohvalijo tudi z bogato garderobo kostumov, večina jih je rekonstrukcij oblačilnih kosov iz muzejskih zbirk ali pa so narejeni po votivnih podobah, freskah, tudi lastnih terenskih raziskavah. Nekaj je tudi originalnih kosov starih tudi več kot sto let.

AFS Študent v številkah: 59 let. Več kot 100 aktivnih plesalcev, pevcev, glasbenikov. Več kot 50 koreografij. Gostovanja na skoraj vseh kontinentih sveta. To so le delčki zgodovine, delčki sedanjosti, delčki njihovega poslanstva. Na koncertu bodo izvedli fragmente bogatega repertoarja.


Prodaja vstopnic: Informacijska pisarna Narodnega doma Maribor
Cena vstopnic: 15 EUR v predprodaji, 17 EUR na dan dogodka. Študenti in dijaki: 10 EUR v predprodaji, 12 EUR na dan dogodka.*

*Znižana cena velja ob predložitvi veljavne izkaznice ŠOUM. Vstopnice po znižani ceni za študente in dijake je mogoče kupiti izključno v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
27. maja, 2023
Čas:
20:00
Kategoriji:
,

Organizator

Narodni dom Maribor