Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

FILIPINI

30. maja, 2019 19:00 - 21:00

Predavanje: FILIPINI,
Predavata: SONJA in MIHAJLO GRAČANIĆ,
Četrtek, 30. 5. 2019, ob 19:00, Vetrinjski dvor – večnamenska dvorana (Vetrinjska ulica 30, Maribor).
—————-
V februarju 2019 sva obiskala Filipine in pristala v Manili 5. 2., ravno na kitajskega novega leta dan. Na žalost v nobenem vodiču ni pisalo, da se vsaj polovica Kitajcev v prazničnem tednu po novem letu odpravi na počitnice in da jih je vsaj pol tega na Filipinih. Tako da nama je včasih šlo malo na tesno s prenočišči, pa tudi cene niso bile najnižje. Pa vseeno…

Več kot 7.600 otokov in skoraj enako veliko različnih obrazov, ki tvorijo 100 milijonsko državo nasprotij. Osvojili so jih Španci ampak uradni jezik je angleščina, ležijo med Indokino in Japonsko ampak najbolj priljubljena hrana je pečeni odojek, so zelo goreči katoliki ampak drugi največji otok Mindanao je muslimanski, na Siquioru pa zdravijo še šamani, neskončne peščene obale pa malo plaž, kjer se lahko skopaš…..mešanica azijskih, tihomorskih, španskih in ameriških potomcev, in prav tako mešanica azijske, kitajske in srednjeameriške kuhinje.

Vabljeni na potep po štirih izmed tisočerih otokov v družbi Sonje in Mihajla Gračanić
———————
PRISPEVEK ZA DELOVANJE DRUŠTVA: za člane, študente in dijake od 1 €, za ostale od 2 €. Za študente in dijake s plačano članarino je vstop prost.

Podrobnosti

Datum:
30. maja, 2019
Čas:
19:00 - 21:00