Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

PREMIERA LUTKOVNE PREDSTAVE ČRNO BELO

30. maja, 2019 18:00 - 19:00

Lutkovna skupina IndiJanez predstavlja lutkovno predstavo Črno belo.

Mariborska premiera lutkovne predstave Črno belo bo v četrtek, 30. 5. 2019 ob 18. uri na Malem odru Narodnega doma Maribor.

*Prost vstop

🌓 O predstavi ČRNO BELO 🌓

Družina srečno živi v svojem belem svetu, zaščitena pred vsem tujim, črnim, česar se boji. Nekega lepega belega dne v njihov dom vstopi mačkon, ki je seveda črn. In njihova življenja se spremenijo. Spoznajte, kako.

ZASEDBA: Petra Kavaš, Ramiz Derlić, Nina Derlić Tichy, Sara Karin, Nejc Kovač in Nina Šulin.

Lutkovna predstava Črno belo je nastala po avtorski slikanici Žige X. Gombača z istim naslovom. V literarni predlogi se avtor preizprašuje o tem, kako lahko nekaj neznanega, neizrekljivega, strašljivega in nepojmljivega, ne le sprejmemo v svoje življenje, ampak ga s tem predvsem bogatimo. Sprejemanje drugačnosti se ne izreka le na nivoju ljudi, ampak je preneseno na celotno življenje in razmišljanje.

V predstavi, ki temelji na tehnologiji ploskih lutk, izkoriščamo možnosti tako senčnega gledališča kot tudi igro enostranskih ploskih lutk v prostoru. S pomočjo poenostavljenega poigravanja s paravani različnih oblik in vzpostavljanja odnosov med njihovimi pozicijami se razvija dogajanje, lutkovna akcija, ki jo dopolnjuje mehanično zvočno ozadje, tvorjeno z različnimi mehanskimi zvoki. Likovna podoba predstave temelji na dvobarvnosti zgodbe: črne in bele, ki se v barvitosti podtonov zliva v ubrano barvno harmonijo.

Premiero podpira Narodni dom Maribor.

Podrobnosti

Datum:
30. maja, 2019
Čas:
18:00 - 19:00