Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Festival Mladi Maribor

16. oktobra, 2023 10:00 - 19. oktobra, 2023 12:00

10. EDICIJA

FESTIVALA MLADI MARIBOR VABI

Festival Mladi Maribor bo letos obarvan precej praznično, saj želimo s serijo dogodkov obeležiti 30-to obletnico Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor), kot tudi 10. obletnico Evropske prestolnice mladih (EMP), naziva, ki ga je Maribor nosil leta 2013.

Tako bomo premislili Maribor kot mladinsko mesto in odprli prostor za delavnice, predavanja, glasbene dogodke in aktivno vključili mlade v soustvarjanje festivala, da dosežemo različne oblike ustvarjalnosti, in spodbudimo mladinski aktivizem. Poseben sklop dogodkov bo organiziran tudi za mladinske delavce oziroma tiste, ki delamo z mladimi.

Program 10. Festivala Mladi Maribor

ponedeljek, 16. oktober

10:00 @ Kulturni inkubator: Usposabljanje za psihosocialno opolnomočenje mladih

Usposabljanje je namenjeno mladinskim delavcem oziroma vsem, ki se pri svojem delu srečujejo z mladimi. Glavne teme usposabljanja so stiske mladih, svetovalni pogovor in osnovne komunikacijske tehnike, spoznamo tudi tehniko sproščanja. Usposabljanje kombinira več metod dela in udeležence aktivno vključuje.

Sodelujoči: psihologinje Inštituta AVISENSA v okviru projekta TRIALOG.

18:00 @ Kulturni inkubator: Cirkuška & kuharska ustvarjalna delavnica

V cirkuškem delu delavnice se bomo spoznali z nekaterimi cirkuškimi rekviziti; se naučili, kako pravilno zavrteti kitajski krožnik in izvesti nekaj trikov, kako pravilno držati in žonglirati s cirkuškimi rutami ter kako ustrezno oblikovati modelirni balon v želeno obliko, brez da poči.

Kuharski del delavnice bomo pričeli s kratkim zabavnim kulinaričnim uvodom in pogovorom o prehranskih prioritetah udeležencev. Sledila bo predstavitev jedi, ki jih bomo nato skupaj pripravili – ena slana in ena sladka, obe v vegetarijanski in veganski različici.

Sodelujoči: Cirkuške veščine nam bo približala Nastja Fekonja, da ne bomo lačni pa bo poskrbela April Veselko, avtorica kuharskega bloga »S trebuhom za kruhom«.

torek, 17. oktober

18:00 @ Kulturni inkubator: Lokalni posvet med mladimi in odločevalci v Mariboru

Ali meniš, da so potrebe mladih v mestu slišane? Tokrat ti v sodelovanju z lokalnimi odločevalci ponujamo možnost odprtega dialoga – kaj si želiš od mladinskih organizacij, katere vrste dogodkov pogrešaš, na kak način lahko soustvarjaš Maribor? Dogodek bo razdeljen v dva sklopa; najprej bomo skozi kratko ustvarjalno delavnico orisali naše želje za mladim prijazni Maribor, nato pa bomo v obliki moderiranega posveta med mladimi ter lokalnimi odločevalci debatirali o aktualnih izzivih in priložnostih zanje v Mariboru. Sledila bo pogostitev in možnost neformalnega mreženja. S posvetom bomo obeležili tudi 10 let Evropske prestolnice mladih.

Sodelujoči: V imenu Urada za kulturo in mladino Mestne občine Maribor se bosta posveta udeležila dr. Luka Lubi in Karina Šenveter, ter  Marja Guček, direktorica MKC Maribor.

Sreda, 18. oktober

10:00 @ Kulturni inkubator: Zero waste je fejst – naj bodo tudi naši dogodki

Na 90-minutni delavnici s predsednico društva Ekologi brez meja, Katjo Sreš, bomo spoznali najboljše ideje za organizacijo dogodkov, ki bodo pustili trajnosten odtis. Zero waste niso samo odpadki, je celotna filozofija organizacije, zato se bomo posvetili tudi pomenu komuniciranja in zagotavljanja merljivih podatkov. Posvetili se bomo vašim konkretnim dogodkom, jih razstavili na prafaktorje in sestavili v uspešne okoljske zgodbe, ki navdušujejo mlade.

Sodelujoči: Katja Sreš, predsednica nacionalne zero waste organizacije Ekologi brez meja.

18:00 @ Galerija Media Nox: Jesen 2023

Vabimo vas na otvoritev razstave del študentov Oddelka za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru, ki bo pod naslovom JESEN 2023 v Galeriji Media Nox v sredo, 18. oktobra 2023, ob 18. uri.

Mentorji: Viktor Bernik, Darko Golija, Samuel Grajfoner, Alja Košar, Anka Krašna Kocijan, Arjan Pregl, Mojca Puncer, Oto Rimele, Kristina Rutar, Petra Varl, Tanja Verlak, Dušan Zidar.

Razstava bo na ogled do srede, 6. decembra 2023.

ČETRTEK, 19. oktober

19:00 @ Kulturni inkubator: 50’s PROM NIGHT & MKC MARIBOR 30 LET

Vabimo vse, staro in mlado, s plesalcem ali brez, dijake in večne najstnike, na »maturantski ples«, ki bo 19. oktobra 2023 ob 19.00 v Kulturnem inkubatorju, ko se bomo po poteh McFlyja iz filma Back to future odpravili v 50. leta prejšnjega stoletja. Vstopnine ni, kot se za takšen ples spodobi, pa bodo med vsemi izbrali tudi najbolj izviren plesni par, ki bo nagrajen z nazivom kralj in kraljica večera. Celotni večer bo povezovala zimzelena glasba 50-tih, zadonel pa bo tudi pristen ameriški džuboks Rockola iz leta 1963. Za pravo nostalgično poslastico bo poskrbela mariborska avtentična rockabilly zasedba Joe & the Rhythm Boys with Stacey.

Sodelujoči: Društvo ljubiteljev ameriške glasbene kulture 50. let 20. stoletja – The alley cats Maribor in rockabilly zasedba Joe & the Rhythm Boys with Stacey (Josip Segedi, akustična kitara, vokal // Miran Perko, električna kitara // Sara Jagodič, električni piano, vokal // Primož Brumen, kontrabas  // Aleš Pogorevčnik, bobni)


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
16. oktobra, 2023 10:00
Konec:
19. oktobra, 2023 12:00
Kategorije:
, , , ,