Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

FESTIVAL MARIBOR: HRESTAČ IN JAZ

18. septembra, 2021 11:00 - 12:00

Adriana Magdovski, klavir
Viteška dvorana, Pokrajinski muzej Maribor
18. september 2021 ob 11.00
Glasbeno-pravljični performans
Peter Iljič Čajkovski/Mihail Pletnjov: Hrestač (izbor)
Matineja za družine z otroki
Po vsem svetu, od Sankt Peterburga preko New Yorka in čez oblo nazaj do Rusije, se je uveljavila tradicija družinskega obiska predstav Hrestača. Čarobna glasba Petra Iljiča Čajkovskega se dotakne otroških src kot le malokatera. Vabljeni na glasbeno domišljijsko popotovanje po sledeh Hrestača, mišjega kralja in mojega osebnega doživljanja te glasbe v otroštvu!
Adriana Magdovski
Niti na letošnji izdaji Festivala Maribor se ne bomo odpovedali druženju ob glasbi z najmlajšimi. K nam se bo vrnila pianistka Adriana Magdovski, izjemna solistka in srčna glasbenica, ki se zna spontano in pristno dotakniti tudi tistih src, ki klasične glasbe še ne poznajo dobro. Še posebno naših najmlajših – zanje se bo Adriana spomnila svojega otroštva in nepozabnih zgodb, ki jo povezujejo s to čarobno glasbo.
Na koncert je vabljena celotna družina, z babicami, dedki, dojenčki in malčki vred. V prostorih mariborskega gradu bomo poskrbeli za zračno in prijetno okolje, kjer bo dovolj prostora, da zagotovimo primerno razdaljo med družinami!
* Vstopnine ni.

Podrobnosti

Datum:
18. septembra, 2021
Čas:
11:00 - 12:00