Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

EYE-Net: Nekateri so za fejk

14. januarja, 2022 20:00 - 16. januarja, 2022 06:00

7€

MKC Maribor in Moment Maribor v petek 14. 1. in soboto 15. 1. v sklopu evropskega projekta EYE-Net 2.0 vabita na ogled razstave Nekateri so za fejk, ki ga je pripravila slovenska zasedba mladih entuziastičnih igralk in igralcev pod budnim mentorstvom izkušenih gledališčnikov ekipe Moment Maribor.

“0 = zlato
Zlato = 0
0 in 1 = podatek
Podatek je zlato
In zlato je gnoj”

Živimo v informacijski dobi. Informacije so novo zlato. In kdor nadzoruje informacije, v rokah drži zlato. Analize človeškega razmišljanja in vedenja nam kažejo, da ljudje nismo tako racionalni, kot bi si želeli, tehnološki razvoj pa nam je vsem v roke potisnil tehnološki megafon.

Kdaj postanejo novice fejk? Kdo si jih sploh želi? Zakaj sovražimo greh, grešnike pa povzdigujemo? Zakaj ne obstaja trg lažnih novic o sadju in zelenjavi?

Avtorska predstava z razmislekom o medijih, poročanju in manipulacijah ponuja v gledališki ovoj zavit paket informacij. Občinstvo mora resnico od gnilega ločiti samo.

Predstava je del širšega evropskega projekta EYE-Net 2.0.

Več: https://moment.si/predstava/eye-net-nekateri-so-za-fejk/

 

Avtorice_ji in perfomerke_ji: Leonardo Erjavec, Davorin Juhart, Muhamed Kulauzovič, David Marn, Jan Franc Podbrežnik, Nina Slanič, Katja Uršula Simonič, Sarah Ženko, Patricia Županovič
Tehnik: Janez Šali
Avtor fotografij: Gregor Salobir
Premiera: 14. 11. 2021, Intimni oder GT22
Produkcija: Moment Maribor in MKC Maribor
Finančna podpora: Program Evropa za državljane, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Mesnta občina Maribor
Zahvala: ZPM Maribor

 

***
Vstopnina: 7 € / 5 € za študente, samozaposlene v kulturi in upokojence / 0 € za brezposelne in invalide.
Vstopnice: https://moment.si/samopostrezna

Število sedežev je omejeno. Poleg spletnega nakupa sprejemamo rezervacije na rezervacije@moment.si. Rezervirano vstopnico prevzamete na prizorišču najkasneje 15 minut pred predstavo.

***

 

V skladu z odloki vlade je udeležba na kulturnih dogodkih dovoljena osebam z negativnim testom na covid-19, cepljenim ali prebolevnikom. Za otroke do 12. leta to pravilo ne velja. Upoštevati je potrebno priporočila glede vzdrževanja medosebne razdalje, pravilnega nošenja maske, higiene rok in higiene kašlja.

foto: Gregor Salobir


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
14. januarja, 2022 20:00
Konec:
16. januarja, 2022 06:00
Cena:
7€
Kategoriji:
,

Prizorišče

GT22