Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ENIMATION SCHOOL: ŠOLA ANIMIRANEGA FILMA, 8+, MLADI, ODRASLI

11. septembra, 2019 18:00 - 26. septembra, 2019 20:00

ENIMATION school: Šola animiranega filma, 8+, mladi, odrasli
Vsak ponedeljek razen med počitnicami, 16.30–18.00
16. 9. 2019 (informativni dan)
Od septembra 2019 do maja 2020
Marsova izba, Vetrinjski dvor

Zavod MARS Maribor skupaj z Društvom za razvoj filmske kulture že od leta 2014 v Mariboru izvaja celoletno šolo animiranega filma, ki je v taki obliki edinstvena v Sloveniji. Namen šole je spodbuditi zanimanje otrok, mladih in odraslih za kakovostne animirane filme.
Delavnice potekajo 1x tedensko in ponujajo raziskovanja različnih tehnik animiranega filma, snemanje gibljivih slik, zvoka ter »pripovedovanje« zgodb in kratkih idej v obliki animacije.

Preko različnih aktivnosti, iger, ogledov in pogovorov ter praktičnega dela celovito spoznavamo umetnost animiranja in animiranih filmov. Udeležence spodbujamo h kritičnemu mišljenju, z aktivnostmi pa pripomoremo tudi k razvijanju empatije, radovednosti in ustvarjalnosti. Pri samem delu povezujemo klasične likovne tehnike z uporabno novih medijev. Na ta način ustvarjamo vez med novimi in klasičnimi orodji, preko katerih ohranjamo in spodbujamo razvoj ročnih spretnosti in finomotorike.

Delo poteka v skupinah, ker je za kvalitetni končni izdelek potrebno veliko dela, ki zahteva paleto znanj iz različnih umetniških, znanstvenih in tehničnih področij. Na ta način spodbujamo tudi kakovostno komunikacijo in krepimo socialne kompetence.

Šola je namenjena otrokom, mladim in odraslim, ki se želijo izobraževati v umetnosti animiranega filma. Zahtevnost je prilagojena starosti udeleženca.

Z animiranimi filmi, ki jih ustvarjamo v ENIMATION school, se udeležujemo filmskih, tekmovalnih in ljubiteljskih, festivalov po svetu.

Šolo vodi izkušena mentorica animiranih filmov mag. Hana Repše, delavnice vodijo še Brina Fekonja, Nina Kojc, Vojka Miklavc in Lucija Smodiš, mentorice animiranih filmov in pedagoginje različnih pedagoških smeri.

Naučimo se ustvarjati animirane filme. Ja, čisto zaresne!

Začetek Šole animiranega filma je 23. 9. 2019 in traja do maja 2020.
Število udeležencev je omejeno.
CENA ŠOLE: 30 €/mesec
OBVEZNE PRIJAVE in več informacij na informativnem dnevu ali na telefonski številki 041 556 332 (Hana).

ENIMATION school se izvaja pod okriljem Društva za razvoj filmske kulture v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor.

Podrobnosti

Začetek:
11. septembra, 2019 18:00
Konec:
26. septembra, 2019 20:00