Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Eklektični poizkus dokončati torzo v moji glavi + Omara (Mara Oláh)

29. julija, 2022 00:00 - 27. avgusta, 2022 00:00

UGM | Umetnostna galerija Maribor in Everybody Needs Art [ENA] (Budimpešta, Madžarska) s ponosom predstavljamo dvojno razstavo v dveh nivojih.

Ustanovitelj in programski vodja [ENA] Peter Bencze v pritlični etaži UGM Studia na razstavi z enigmatičnim naslovom Eklektični poizkus dokončati torzo v moji glavi prikazuje medgeneracijski izbor umetnikov in umetnic, pretežno iz bazena srednje Evrope. Mednarodna skupinska razstava ponuja nabor upodobitev telesa skozi različne medije, nekje med folklornim punkom in novim materializmom. Etaža nižjega pritličja je medtem posvečena eni sami umetnici – prva samostojna razstava Omare (Mare Oláh) v Sloveniji – postavitev pa si za izhodišče jemlje umetničin slikarski zapis: »Kolikokrat ti moram povedati – da ne vedežujem doma – samo po TV.«

Everybody Needs Art [ENA] je hibridna organizacija s tremi razstavnimi prostori v Budimpešti – ENA Viewing Space, ENA Korner in Longtermhandstand. Ob tem se ukvarja s predstavitvijo sodobne umetnosti v mednarodnem prostoru. UGM | Umetnostna galerija Maribor bo prihodnje leto v Budimpešti organizirala drugo v paru razstav v izmenjavi z [ENA].

Odpiralni čas UGM Studio

  • ponedeljka-petka: 11.00-18.00
  • soboto: 11.00-13.00

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Začetek:
29. julija, 2022 00:00
Konec:
27. avgusta, 2022 00:00
Kategoriji:
,