Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Ecliptic

5. decembra, 2023 20:30

Cikel koncertov Blue Planet

Domača sodobna in urbana muzika za nove čase


Pet priznanih in izkušenih glasbenikov se je zbralo v zasedbi, v kateri se spogledujejo s prepletanjem žanrov, ambientalnim elektronskim raziskovanjem in iskanjem svežih glasbenih izkustev. Glasba, kot živa in spreminjajoča se kreativnost brez predsodkov, kjer ima vsak član enakovredno besedo v glasbenem dialogu. Ecliptic so ustvarili unikatno zvočno sliko, v kateri se zvoki inštrumentov prepletajo z beatboxanjem.

»Gre za nekakšno fuzijo karakterjev in glasbenih stilov,« skupino opiše Igor Matković. »Vsaka situacija te navdihne malo drugače, a vedno ostaneš to, kar si. Nihče med nami trmasto ne vztraja pri svoji viziji, glasba nastaja kolektivno.«

Vsak od petih glasbenikov ima svoje glasbeno ozadje, kar se odraža v širokem spektru glasbenih žanrov, ki jih je mogoče slišati na aktualnem albumu Trash Society. Ta sega od globokih ambientalnih in lebdečih tekstur do zelo prizemljenih groove trenutkov. Skupina izkušenih glasbenikov in dobrih prijateljev je ustvarila novo glasbeno ozvezdje, ki je presečišče duba, beat glasbe, drum’n’bassa in ambientala. Glasba kot živa in spreminjajoča se ustvarjalnost, v kateri ima vsak član skupine enakovredno vlogo v glasbenem dialogu.

»Ravno to, da prihajamo vsak iz svojega filma, iz drugih glasbenih stilov, našemu skupnemu ustvarjanju daje širino in odprtost. Tako se med nami zgodijo stvari, ki jih ne pričakujem – kot bi jih na primer pričakoval od samih jazzistov“ poudari kitarist Jani Moder.

Diskografija:
The Path of 01 (Modigo Records, 2019)
Trash Society (Modigo Records, 2022)


Vstopnina: 8 EUR, dijaki imajo prost vstop
Vstopnice bo mogoče kupiti tudi uro pred pričetkom koncerta na blagajni prizorišča.
Informacije: zavod.etnika@gmail.com,  tel. 040 632 232

Nakup kart


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
5. decembra, 2023
Čas:
20:30
Kategoriji:
,

Organizator

Narodni dom Maribor