Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

DOBAJ-PEČAR-KMET: KAP

15. junija, 2019 18:00 - 19:00

Kap
dražba v obliki plesne predstave!

Tina Dobaj, Urban Kmet in Samo Pečar bodo na dražbo pripeljali plesno predstavo Kapital, ki so jo skupaj z Andrejem Hajdinjakom in Majo Rijavec ustvarili pred desetimi leti. Na dražbi bodo “remiksali” elemente predstave, da ustvarijo novo plesno predstavo Kap, ki bo podlaga dražbi.

Vabljeni, da prinesete svoje bitje, predmete, pojme, gibe, odnose, ki so se nabirala okoli vas zadnjih deset let in ki bi jih z veseljem izmenjali na dražbi, ki bo potekala v obliki plesne predstave.

Valuto dražbe bomo določili na sami dražbi, vi samo prinesite sebe in nekaj, kar boste dali na dražbo. Izkupiček dražbe bomo namenili novim predstavam, novim odnosom in boljšemu življenju.

Več o plesni predstavi Kap

Kap je remiks plesne predstave Kapital Tine Dobaj in Gregorja Kamnikarja, ki je nastala pred desetimi leti.

Tema “remiksa” je dražba stvari, ki ste se jih že naveličali in tistih, s katerimi bi se še igrali. Pridite in izmenjajte svoje dobrine z drugimi. Ni vsaka produkcija kapitalistična!

Da te kap!

“Remiks” (B-stran) pomeni, da bomo vzeli elemente plesne predstave in jih uporabili na drugačen način kot smo to naredili v predstavi pred desetimi leti, da užijemo novo, sodobnejšo predstavo z manj napora in sredstev ter več igrivosti in iznajdljivosti.

—-

Takole pa sta se Tina in Gregor razpisala pred desetimi leti o predstavi in še vedno lahko deluje kot navdih.

“Kapital Tina in Gregor koreografirava skupaj, ga pleševa in skozi to koncipirava na sami predstavi. Ker je več Tin in več Gregorjev, to ni samo duet, ampak gneča. Uporabljamo vse, kar nam je na dosegu. Tako tisto, kar nam je najbližje, kot tisto, kar nam je najbolj oddaljeno. Prvine plesa krožijo po nas kot dobrine, kot oseba, ki pogleda globlje, da lažje pride na površje. Nadenemo si pretkano premišljeno izmišljena imena, da bi preprečili kakršnokoli prepoznanje v tem kroženju. In zakaj potem obdrživa svoji imeni? Iz navade, čisto iz navade. Da se v zameno za to narediva še toliko bolj neprepoznavna.

Da postane zaznavno, ne samo to, kar smo, pač pa tisto, kar nas žene, da plešemo, čutimo in mislimo. Kot tudi vsako drugo gibanje, menjava blaga, dobrina, produkt, preobrazbe ali Kapital, ki sam po sebi nima vrednosti, dokler mu je ne pridamo mi sami. Pa tudi zato, ker je enostavno fajn plesati kot vsi drugi. In to na tak način kot recimo rečemo “sonce vzhaja” in pri tem vemo, da se pač tako reče. Da dosežemo točko, ne tisto, kjer nič več ne rečemo “jaz”, pač pa točko, kjer ni več pomembno ali še rečemo “jaz”. Midva nisva samo midva. Vsak bo razpoznal svoje(ga). Vsak od nas nas bo navdihoval, nas pomnožil in pomnoževal.“

Zasnova igre B-stran in soigralec: Urban Kmet
Soigralci: Tina Dobaj, Samo Pečar in drugi
Produkcija: idto.upri.se
Koprodukcija: Svet
S podporo Mestne občine Ljubljana

Dogodek je del programa Živih dvorišč, ki ga organizira Društvo Hiša! in je preddogodek Festivala Lent 2019.

☀ ŽIVA DVORIŠČA: Vetrinjski dvor, Maribor
☀ VEČ: www.festival-lent.si
☀ Vstopnine ni.
☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

Podrobnosti

Datum:
15. junija, 2019
Čas:
18:00 - 19:00