Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

DEMOLITION GROUP IN TUDOSOK

16. oktobra, 2019 20:30 - 17. oktobra, 2019 01:00

DEMILOTON GROUP ostajajo brezkompromisna rock zasedba in še vedno delujejo na robu alterja in undergrounda. Veterani slovenske rock scene so lani z velikim koncertom v Kinu Šiška pričeli s promocijskimi koncerti ob izidu zadnjega albuma »Pojdiva tja«.

Jasni in glasni, z občutljivim in kritičnim odnosom do aktualnega dogajanja in čedalje večje atomizacije družbe. Novi album »Pojdiva Tja« sicer nima tako neposrednega in aktivističnega naboja, kot sta ga imela predhodna »Planet starcev« in »Zlagano sonce«, še vedno pa ohranja tako skozi glasbo, tekste in pojavnost kritičen odnos do dogajanja okrog nas. Z več kot 30 leti ustvarjanja so Demolition Group ena najbolj trdoživih in avtentičnih skupin pri nas, njihova glasba pa je samosvoj in energičen spoj ritma, kitarskih rifov in arhaičnega vokala, ki se prepleta z zvokom saksofona in v zadnjem obdobju tudi elektronike.

Kljub mnogim dilemam in spremembam je skupina ohranila ustvarjalni naboj in novi album »Pojdiva tja« predstavlja v prenovljeni zasedbi: Aleš Suša na saksofonu, Petar Stojanović na kitari, brata Tomi in Ivan Gregel na basu in bobnih, pevec Goran Šalamon in Matjaž Pegam, ki skrbi za zvok in produkcijo.

TUDOSOK (The Scientists) is one of the most important avant-garde music formations in Hungary, the toughest survivor of the post-punk era in Eastern Europe, founded by Hungary’s surrealist polymath (painter, novelist, musician) drMáriás in 1986 in Novi Sad, former Yugoslavia.
In this band juggling with free jazz, surrealistic poetry, noise music, and elements of New York punk-funk-disco from the late seventies dozens of excellent Hungarian and foreign musicians have played.
In addition to Budapest their albums were released in London, Moscow, and Ljubljana. Besides being a regular headliner at Budapest’s leading venue the A38 Ship they have played more than 20 times at the Sziget Festival and on their international tours in clubs like New York’s Knitting Factory, Paradiso in Amsterdam, Dom in Moscow, Klinker in London, Instants Chavirés in Paris,
Cankarjev Dom in Ljubljana, SKC in Belgrade and many more.
Line up:
drMáriás – vocals, alto sax, trumpet
Tóni Dezső – baritone saxophone
Levente Gulyás – guitar
Dávid Endrei – bass
Gergely Jeli – drums

Links
https://www.facebook.com/tudosok
http://tudosok.bandcamp.com/
Documentary film about the band titled East-European Zombie (Kelet-európai
zombi) http://vimeo.com/35007932

vrata: 20:30
koncert: 21:00
Vstopnina 10 eur

Podrobnosti

Začetek:
16. oktobra, 2019 20:30
Konec:
17. oktobra, 2019 01:00