Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica ustvarjalnega pisanja z Alice

27. marca 18:30 - 19:30

Ustvarjalno pisanje z Alice je čas za vadbo pisanja na različne načine.

Kako pogosto si dejansko vzamemo čas za pisanje? Za večino ne pogosto. Za nekatere nikoli.

Toda pisanje je način, da bolje spoznate sebe in svoje izkušnje. Jezik je navsezadnje način, kako povzemamo in dekodiramo vse, kar razumemo o svetu. Ure kreativnega pisanja so delavnica prostega pisanja, kar pomeni, da se skozi različne ustvarjalne naloge premikamo hitro in intuitivno. Ni pravega ali napačnega načina pisanja in ni pričakovanja, da boste v času karkoli ‘dokončali’.

Vsi pozivi in besedila so napisani in dostavljeni v angleščini, tako da bi se morali počutiti udobno z angleščino (vendar posebna raven ni potrebna).

Vsakič sledimo podobni strukturi, tako da veste, kaj lahko pričakujete, in se počutite varne.

Zamislite si to kot vadbo za svojo ustvarjalnost ali enourno potovanje v drug prostor.

Kako se pridružim?  Če želite rezervirati svoje mesto, pišite Alice na creativeteabreaks@gmail.com ali jo kontaktirajte na Instagramu @creative_tea_breaks


Kdo je Alice?

Alice je Britanka, ki že nekaj let živi v Mariboru. Ko je živela v Hackneyju v Londonu, je vodila projekt Draft London. Skupina ne obstaja več, vendar so ustvarili Zine, gostili nove večere pisanja in imeli podcast. Alice je bila objavljena v enem od njihovih zinov z naslovom “Črta blizu naraščajoče plime”. Njihovo delo si lahko ogledate na Instagramu @draft_london

Diplomirala je iz literature in kreativnega pisanja na londonski univerzi Metropolitan in je sodelovala pri First Story, dobrodelni organizaciji za kreativno pisanje za mlade. Alice je dolgoletna pisateljica in ustvarjalna zagovornica. Sledite ji na Instagramu @creative_tea_breaks za redne ustvarjalne nasvete in pisne namige.


Organizira: Zavod MARS Maribor 

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
27. marca
Čas:
18:30 - 19:30
Kategorija:

Prizorišče

Vetrinjski dvor

Organizator

Zavod MARS Maribor