Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Dan evropskih avtorjev: Literarna matineja z Manico K. Musil

27. marca 10:30 - 11:30

V Mariboru obeležujemo Dan evropskih avtorjev

Literarna matineja z Manico K. Musil

Sreda, 27. marec 2024 // 10:30 // Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru

Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru in Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) – literarni program MKC Črka sta združila moči in v goste povabila eno od najuspešnejših ustvarjalk za otroke, Manico K. Musil, ki bo v sredo, 27. marca 2024, ob 10:30 uri gostovala na Pedagoški fakulteti UM.

Ob branju knjig je mogoče neizmerno uživati in pri tem narediti nekaj dobrega zase, za svojo samozavest in celostno rast, vendar sodobni tržni mehanizmi mlade napeljujejo k hitreje dostopnim in manj zahtevnim virom užitka. Evropska komisija je zato v letu 2023 dala pobudo za Dan evropskih avtorjev, s katero želijo mlajše generacije dodatno spodbuditi k branju knjig ter jim pomagati odkriti raznolikost in bogastvo evropske literature. Namen praznovanja je tudi ozaveščanje mladih, kako pomembne so knjige in kako lahko branje kakovostne literature prispeva k njihovemu celostnemu razvoju.

Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje ter Javna agencija RS za knjigo so podprli pobudo Evropske komisije, da se tudi v Sloveniji pridružimo praznovanju Dneva evropskih avtorjev, ki bo potekalo letos že drugič, pobudi pa se s prireditvami in dogodki pridružujemo tudi številne izobraževalne ustanove in kulturne institucije.

Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru in Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) – literarni program MKC Črka sta združila moči in v goste povabila eno od najuspešnejših ustvarjalk za otroke, Manico K. Musil, ki bo v sredo, 27. marca 2024, ob 10:30 uri gostovala na Pedagoški fakulteti UM v predavalnici 0.100 PEF.

Manica Klenovšek Musil je prepoznavna zlasti kot ustvarjalka tekstilnih slikanic za otroke v predbralnem in zgodnjem bralnem obdobju. Avtorica bo na literarni matineji predstavila ustvarjalne postopke svojih šivarij, pogovor bo vodila prof. dr. Dragica Haramija.

Bibliografija: Čarobni svinčnik (2011), Mala arhitekta (2011), Trije mucki in zmaj (2011), Koza Cilka (2014), Koza Cilka in kdo je popil vso vodo (2014), Pobalinska pujsa (2015), Čarobna školjka (2016), Komar Janez (2016), Slon Stane (2017), Mravljinčar Franc (2019), Tri muce in zmaj (2020), Lev Izidor (2021), Riba Tonka (2022), Prijateljici (2022), Arhitekta bova (2023).

Nastop je namenjen študentom, odprt pa je tudi za širšo javnost.

VLJUDNO VABLJENE & VABLJENI!


Dogodek organizirata Pedagoša fakulteta Maribor in MKC Maribor – Literarni program MKC Črka. Program MKC Črke finančno omogočajo Mestna občina Maribor in Urad RS za mladino. Dogodek spada v sklop javnih prireditev, ki jih sofinancira Javna agencija RS za knjigo.

Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
27. marca
Čas:
10:30 - 11:30
Kategoriji:
,