Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ČITALNICA NA DVORIŠČU: VSEM LJUDEM NIKOLI NE USTREŽEŠ Z MIHO HA

21. septembra, 2019 10:00 - 13:00

SOBOTE ZA DRUŽBO
Doživetja na Marsu za vsakršne družine

V središču mesta, za obokanimi vrati Vetrinjskega dvora je dvorišče s starim orehom, kjer pripravljamo druženja za vse in vsakršne družine, ki si želite prijetnih dogodkov, pospremljenih z ustvarjalnimi doživetji in radoznalimi raziskovanji.
Knjiga, film, ples, gledališče, kulturna dediščina in še MARSikaj – raziskujmo skupaj!

Prva jesenska Sobota za družbo povabi v Čitalnico na dvorišču. V goste prihaja Miha Hančič, ki se podpisuje z miha ha in s sabo prinaša knjigo Vsem ljudem nikoli ne ustrežeš, ta ljudske v stripu. Izšla je v Zbirki Minimundus; 17 kot posebna izdaja revije Stripburger, Ljubljana: Forum, 2017.
Hudomušna ljudska pripoved govori o težavah, ki nastopijo, kadar želimo vsem ustreči, ne upoštevamo pa lastnih želja in potreb. Kaj se je očetu in sinu dogajalo po poti na semenj, nam bo povedal avtor stripa sam, v Igrarajah bomo skupaj z njim risali zgodbice v stripu.
Ker pa miha ha ni le avtor stripov in ilustrator, temveč tudi skejter, ki ima rad čokolado, bomo v Ustvarjalnici pod milim nebom na velike podlage slikali dizajne za skejte, v kuhinji pa pripravili nekaj čokoladno sladkega.

Na zgodbe in branje, pa druženje brez konca!

REDOSLED DOPOLDNEVA:

10.00–13.00
BOLJE BRANJE KOT NERGANJE, branje knjig z naših polic
10.00
SPOZNAJ AVTORJA, AVTORICO, pripovedovanje zgodbe in pogovor z ustvarjalcem:
VSEM LJUDEM NIKOLI NE USTREŽEŠ, take ljudske v stripu z avtorjem miho ha (brezplačno)
10.30
IGRARAJE, poglabljanje doživetja v ustvarjalnih in raziskovalnih trenutkih z ustvarjalcem:
HIP HIP HIP, STRAŠNI STRIP!, delavnica z avtorjem miho ha (brezplačno)
11.00–12.45
USTVARJALNICE POD MILIM NEBOM, ustvarjalne in kulinarične delavnice:
SAM SVOJ DIZAJNER, likovna delavnica (brezplačno)
ČOKOLADE NI NIKOLI PREVEČ, kulinarična delavnica (1 kulturni žetonček/osebo)
12.45
PRAVLJICE NA KONCU MAVRICE, branje pravljice:
KO-KO-KRIŠNA, Maša Ogrizek, miha ha (brezplačno)

Miha Hančič je diplomiral na Pedagoški fakulteti s svojim avtorskim stripom Obisk. Stripe objavlja v revijah Galeb, Ciciban in Stripburger, za ilustracije v knjigi Moje ime je Skywalker pa je prejel zlato hruško. Kadar miha ha ne riše, se sprehaja po gozdovih, rad gre na izlete visoko v gore, se nauči kak nov trik na skejtu, s prijatelji igra družabne igre ali pa v družbi svojih mačk bere dobre knjige.

Čitalnica na dvorišču je srečanje s knjigo ter z avtorji in avtoricami otroške in mladinske literature, ki jih ob sobotah, spomladi in jeseni, povabimo pod star oreh, ki živi na dvorišču Vetrinjskega dvora, da nam berejo ali pripovedujejo zgodbe in pravljice, delijo z nami dogodivščine iz svojega življenja, odškrnejo vrata v svet ustvarjanja knjig in se imajo luštno z nami.
V Igrarajah skupaj z njimi kakšno slastno in ustvarjalno strastno ušpičimo in tako srečanje zakoličimo.
V Čitalnici se na Založ(b)eni stojnici predstavljajo tudi različne slovenske založbe, ki pripravijo nabor kvalitetnih knjig, v želji, da kakšna odide z nami domov in postane naša prijateljica.

KULTURNI ŽETONČEK
MARS je skupina predanih pedagogov, mentorjev in ustvarjalcev v kulturi, ki z veseljem ustvarja kvalitetne in zabavne kulturne dogodke ter izobraževalne vsebine za otroke in družine, mlade in odrasle.
Da bomo lahko še naprej pripravljali programe, jih širili, poglabljali in izboljševali, za nekatere vsebine uvajamo simbolično plačilo – Kulturni žetonček. Za predstavo bo tako potrebno odšteti 2, za ples, film in nekatere delavnice 1 žetonček, določene vsebine pa ostajajo brezplačne.
Cena 1 žetončka je 2 EUR. Ob nakupu 5 žetončkov prejmete darilo (mošnjiček!), ob nakupu 10-ih pa vam poleg mošnjička podarimo še dodaten žetonček.
NOVOST v ponudbi je DRUŽINSKA VSTOPNICA, ki vsem družinskim članom omogoča udejstvovanje na vseh Sobotah za družbo, teh je kar 30, neomejeno ustvarjanje in izobraževanje skozi vse leto.
Cena družinskega paketa za vse družinske člane je 149 EUR, v posebni ponudbi, ki traja od 21. 9. do 21. 10. 2019 pa lahko izkoristite popust v vrednosti 30 EUR in kupite družinski paket že za 119 EUR.
Žetončke in paket je mogoče kupiti ob vsakem dogodku in v rednem odpiralnem času Zavoda MARS Maribor v Vetrinjskem dvoru.

Organizira Zavod MARS Maribor. Dogodek je del kulturnega projekta Čitalnica na dvorišču 2019 in je podprt s strani Mestne občine Maribor.

Podrobnosti

Datum:
21. septembra, 2019
Čas:
10:00 - 13:00