Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

BRINA DUO & ANIADA A NOIR

7. decembra, 2018 19:00 - 20:30

Poskočne viže, ki tehtajo duše.

Brina Vogelnik se je kot pevka kalila v Brini, mednarodno uveljavljeni skupini, ki je nastopala na številnih festivalih in dosegala visoka mesta na lestvicah glasbe sveta. Njen prepoznavni glas je jasen in čist, na trenutke otožen in mil, drugič spet radosten in vihrav. Brina hodi po robu in odkriva vedno nove načine glasbenega, pripovednega in zvočnega izražanja. Aniada a Noir je trio, ki prihaja iz avstrijske Štajerske, vendar njihova živahna in nagajiva glasba presega domače meje in seže vse do Slovenije, Furlanije, Madžarske, Francije, Irske in Švedske. V 35 letih so z različnimi gosti izdali že 18 albumov.

Brina duo, ki ga sestavljata Brina Vogelnik in Luka Ropret, in Aniada a Noir se na našem odru skupaj predstavljajo s programom Tehtanje duš, ljudskih pesmi, polnih optimizma, humorja in veselega alpskega občutka, ki je stoletja stran od narodno zabavne glasbe, zvrhan koš.

◊ Brina Vogelnik – vokal, Luka Ropret – kitara, Wolfgang Moitz – ustne in nožne flaute, dude, harmonika piffero, Andreas Safer – violina, mandolina, judovske harfe, pevske žage, Bertl Pfundner – kitara, mandolina, harmonika, vokal

• PROGRAM FESTIVALA VILINSKO MESTO 2019: https://www.vetrinjski-dvor.si/dogodki/

• VEČ O FESTIVALU VILINSKO MESTO: https://www.vetrinjski-dvor.si/vilinsko-mesto/

• LOKACIJA: Vetrinjski dvor – Vilinski oder

• VSTOPNINE NI!

• ORGANIZATOR: Narodni dom Maribor

Podrobnosti

Datum:
7. decembra, 2018
Čas:
19:00 - 20:30