Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

OD BLIZU

7. decembra, 2018 20:00 - 8. decembra, 2018 22:00

Patrick Marber
Od blizu

Od blizu (1997) je sodobna duhovito-inteligentna igra o intimnih odnosih, o spolnem ljubosumju, sodobnem egocentrizmu, iskanju partnerja in “večne sreče”, ljubezenskih zmagah in porazih … Štirje protagonisti (striptizeta Alice, pisatelj Dan, zdravnik Larry in fotografinja Anna) se zapletajo v ljubezenske zgodbe, kjer ne manjka ljubosumja, maščevanja, moških kapric, ženske muhavosti, seksa in laži. Štiri izjemno kompleksne karakterje v skupno zgodbo združi Dan, ki mu zveza z Alice ne ponuja več vznemirjenja, in se ogreje za privlačno, a hladno fotografinjo Anno. Ker ga le-ta zavrne, se posluži internetnega spletkarjenja, s čimer nehote poveže s seksom zasvojenega zdravnika Larryja in fotografinjo Anno. Od blizu, ena najuspešnejših dram na temo razmerij, postane križišče štirih tragikomičnih zgodb, ki so predstavljene kot duhovit, neustavljivo privlačen, romantičen, resničen in silno nevaren dokument o sodobnih partnerskih odnosih. Dramo Od blizu, s katero se je Patrick Marber zapisal v sam vrh sodobne angleške dramatike, je na Malem odru režiral Dino Mustafić, evropsko uveljavljeni sarajevski gledališki in filmski režiser.

Zasedba
Anna – Nataša Matjašec Rošker
Alice – Eva Kraš
Dan – Matevž Biber
Larry – Branko Jordan

Režija: Dino Mustafić

Prevajalka Tina Mahkota, dramaturginja Željka Udovičić, scenograf in avtor videa Dragutin Broz, kostumograf Leo Kulaš, koreograf Mark Boldin, glasbeni opremljevalec Dino Mustafić, oblikovalec svetlobe Franci Rampre, lektor Janez Bostič, oblikovalka maske Mirjana Djordević

***
Nagrade

Na Mednarodnem festivalu malih odrov – Reka 2010 je Nataša Matjašec Rošker prejela nagrado Veljko Maričić za najboljšo žensko vlogo za upodobitev Anne.

Branko Jordan je prejel nagrado za igro zlati lev na Festivalu Zlati lev v Umagu 2010 za vlogo Larryja.
Predstava Od blizu je na Festivalu Zlati lev v Umagu 2010 prejela nagrado grand prix.

Eva Kraš je na 45. Festivalu Borštnikovo srečanje prejela Borštnikovo nagrado za mlado igralko za vlogo Alice.
Prevajalka Tina Mahkota je prejela Borštnikovo nagrado za prevod in jezikovno adaptacijo teksta Patricka Marberja Od blizu.
Scenograf Dragutin Broz je prejel Borštnikovo nagrado za celostni prostorski koncept predstave.
Kostumograf Leo Kulaš je prejel Borštnikovo nagrado za kostumografijo.

Nataša Matjašec Rošker je prejela Severjevo nagrado tudi za vlogo Anne.

Podrobnosti

Začetek:
7. decembra, 2018 20:00
Konec:
8. decembra, 2018 22:00