Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Akademski in kulturni bojkot Izraela

21. marca 18:00

21. 3. 2024 ob 18.00, Pekarna Magdalenske mreže

Akademski in kulturni bojkot Izraela

V četrtek, 21. 3. 2024, te ob 18.00 vabimo na predavanje Stephanie Westbrook z naslovom “Akademski in kulturni bojkot Izraela”.

Izrael stopnjuje izvajanje tega, kar je Meddržavno sodišče razsodilo kot verjetnost genocida proti Palestinkam_cam v Gazi in ignorira začasne ukrepe Meddržavnega sodišča, ki mu narekujejo naj takoj preneha z izvajanjem genocidnih dejanj. Druge države niso sprejele potrebnih ukrepov, ki bi izraelski genocid nas Palestinkami_ci ustavile in Izrael še naprej oborožujejo, financirajo in ga tudi drugače podpirajo.

Popoln neuspeh držav, da bi upoštevale mednarodno pravo in njihova udeležba, tako kot udeležba različnih institucij in korporacij, v zločinih Izraela in kršitvah človekovih pravic do Palestink_cev, traja že desetletja in se ni začela 7. oktobra 2023. Kot odgovor na ta neuspeh držav, za prekinitev njihove udeležbe v zločinih Izraela in za prizadevanja za osnovne človekove pravice za Palestinke_ce, je leta 2005 palestinska civilna družba ustanovila gibanje za bojkotiranje, deinvesticije in sankcije proti Izraelu (Boycott, Divestment and Sanctions-BDS).

Kako lahko v obdobju izvajanja genocida najučinkoviteje podpiramo prizadevanja palestinskega BDS gibanja, da naše institucije, vključno z univerzami in korporacijami, ne bi podpirale izraelski zločinov?

Predavala bo Stephanie Westbrook, ki je koordinatorko Palestinske kampanje za akademski in kulturni bojkot Izraela (PABCI), ki je ustanovni član gibanja BDS. Predavanje z diskusijo bo potekalo v angleščini.

Predavanje izvajamo v sodelovanju z Gibanjem za pravice Palestincev.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
21. marca
Čas:
18:00
Kategorija: