Glasba in zvok

V okovih

vokovih@gmail.com


FacebookV okovih

Mariborski bend V okovih sta ustanovila Karno Bozi – Bozo (kitara) in Dejan Novak – Dedo (bobni) septembra 1989 in kot duet nastopila junija 1990 na open air festivalu Trate. V začetku naslednjega leta se je dvojici pridružil Branko Kamenik – Ante (bas), po nekaj mesecih pa še Matjaž Tomažič – Tomo (vokal).

V novi postavi so se predstavili oktobra 1991 v mariborskem klubu MKC in kmalu zatem izdali prvo demo kaseto. Po odhodu Bozija poleti 1992 se je v bendu zamenjalo nekaj kitaristov takratne mariborske scene (Robi Klemenzberger – Roba, Mladen Buletinac – Bula, Milan Fras) do festivala Trate leta 1993, ko se je bendu pridružil takrat še neuveljavljen mlad kitarist Borna Šmid – Boca. V tej zasedbi so koncertirali doma in v tujini ter aprila 1994 v klubu MKNŽ Ilirska Bistrica z Bojanom Babičem – Babom posneli 15 komadov, ki so jih v letu zatem izdali v samozaložbi na svojem prvem albumu z naslovom Hard Sunshine Core.

Skupina V okovih je bila 1995 nagrajena z gojzarjem Mariborskega radia Študent za najboljšo glasbeno skupino, delovala je do leta 1996, ko je v tedanji zasedbi razpadla. Iz nostalgije in v želji po ponovnem delovanju se je v letih 2009 in 2010 oblikovala skupina v sedanji zasedbi.