Ples in gledališče

Plesna izba

Pobreška cesta 20,
2000 Maribor

Mojca Kasjak

041 757 393

mojcak@plesnaizba.si
Plesna izba

PLESNA IZBA MARIBOR izvaja program poklicnega usposabljanja na področju sodobnega plesa, kjer že več kot 25 let sistematično izobražuje plesalce v okviru celoletnega plesnega izobraževanja. Program zajema: otroške plesne pripravnice, moderni ples, klasični balet, jazz plesne tehnike in sodobne ustvarjalne plesne tehnike ter pristope, kjer plesalci sami kreirajo svoj plesni izraz tudi skozi avtorske koreografije. Rekreativni program ponuja afriške in orientalske plese, flamenko, jogo in ravnovesje telesa.

Zraven plesa izvaja tudi bobnarski program delavnic tolkal za otroke, mladino in odrasle. V okviru odrske produkcije PLESNA IZBA MARIBOR realizira lastno produkcijo plesnih predstav, kjer profesionalnim plesalcem in koreografom omogoča predstavitve projektov.

Na plesnem področju od leta 2007 realizira mednarodni festival PLATFORMO SODOBNEGA PLESA, na glasbenem pa festival MARIBUM AFRIQUI, prav tako z lastno festivalsko produkcijo, kjer se prepletata glasba in ples.

Od leta 2010 do 2014 je Plesna Izba Maribor sodelovala kot partner v EU projektu z 22 plesnimi hišami v Evropi in na ta način kot suveren partner podpirala profesionalizacijo in mobilnost samostojnih plesalcev in koreografov v mednarodnem prostoru.

Dogodki