Ples in gledališče

Moment

Kamniška ulica 34,
2000 Maribor

Zoran Petrovič

040 696 586

info@moment.si


Spletna stran

FacebookMoment

Moment je nevladna in neprofitna organizacija s statusom javnega interesa na področju kulture, ustanovljena leta 2006 z namenom ustvarjati in razvijati neodvisno gledališče in sorodne uprizoritvene umetnosti.
Naši projekti nastajajo skozi raziskovanje, preizkušanje, učenje in (samo)kritiko, v nenehnem iskanju izraznih možnosti in zmožnosti. Gojimo in združujemo ustvarjalce iz različnih in raznolikih uprizoritvenih področij, od lutkovnega, plesnega, fizičnega, poetičnega do performativnega gledališča, a samega gledališče ne želimo deliti ali omejevati. Razumemo ga celovito, s težnjo učiti se drug od drugega.

Zaradi različnih ozadij ustvarjalcev so projekti zavestno raznoliki. Te raznolikosti pa so jasno izražene in medsebojno konfrontirane. Tako nastaja gledališče, ki se odmika od konvencionalnih smernic in želi vsakič znova presegati samo sebe. A ne želimo ostajati sami sebi namen. Eden od ciljev sta dostopnost za raznovrstno publiko in širiti gledališko zavest med vsemi generacijami.

Naše osnovne dejavnosti so: redna produkcija sodobne uprizoritvene umetnosti, organizacija in izvedba projektov usposabljanja, programi za mlade ustvarjalce na področju uprizoritvenih umetnosti, festivalska produkcija, povezovanje uprizoritvenih umetnosti in sociale.

Dogodki