Prostori kreativnega ustvarjanja

MC Pekarna

Ob železnici 16,
2000 Maribor

Ramiz Derlić

031 850 500

office@klub-mc.si


Spletna stran

FacebookMC Pekarna


Klub MC Pekarna je multifunkcijski prostor, kjer društvo izvaja različne aktivnosti na področju kulture, mladine, sociale in umetnosti. Program poleg neodvisnega koncertnega programa tvorijo kulturno-umetniške dejavnosti in vsebine za mlade.
Glasbeni program kluba označujejo slogovna inovativnost in diverziteta ter pripadnost alternativnim glasbenim žanrom. S tem ohranja in razvija lokalno subkulturno sceno, ki se ji pridružujejo številna mednarodna gostovanja. Prav tako so izpostavljeni predvsem mladi, neuveljavljeni glasbeniki. V klubu predstavljajo novo glasbo slovenskih in tujih izvajalcev, organizirani so tudi tematski glasbeni večeri.

Čitalnica pod tramom v prvem nadstropju kluba ponuja v branje leposlovje v treh jezikih, poleg širokega nabora literarnih žanrov pa so na voljo tudi revije in zbirka stripov. Razstavišče v južnem delu kluba pod galerijo se ponaša z osvetljenimi vitrinami, ki se nevsiljivo združujejo s klubskim ambientom.

Izven prireditvenega in kulturnega programa je MC Pekarna za različne aktivnosti na voljo formalnim in neformalnim skupinam, uporabnikom pa ponuja tudi številne brezplačne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

Delovni čas

Ponedeljek – četrtek: 9:00 – 22:00 (Covid-19 ukrep)
Petek: 9:00 – 22:00 (Covid-19 ukrep)
Sobota: 18:00 – 22:00 (Covid-19 ukrep)
Nedelja: Zaprto

Dogodki