Glasba in zvok

Mažgon Jernej – Jerry

jernejmazgon@gmail.com


Facebook

YoutubeMažgon Jernej – Jerry

Jernej “Jerry” Mažgon – slovenski kantavtor, rojen 1978. v Mariboru, kjer tudi danes prebiva. Piše tekste, poezijo, komponira. Po zaključeni glasbeni šoli nadaljuje s posvečanjem glasbi. 

V srednji šoli soustanovi rapersko skupino “Dandrough”, kjer igra kitaro in leta 1996 izdajo studijski album “Ko pride Bog”. Svoj avtentični zvok je našel v letu 2002, ko z basistko Sarito Petrič osnujeta avtorski band Jerry & Blueberry. Tako nastanejo studijski posnetki Jerry-jevih pesmi “Maribor, vračam se k tebi”, “In-Ona”, “Ti” ter “Slovenski trip”. Besedilo pesmi “TI” se znajde v gledališki predstavi SNG Maribor, “Ta veseli dan ali Matiček se ženi”, A.T. Linharta, v režiji Matjaža Latina. 

Z bandom Jerry & Blueberry uspešno nastopa po Sloveniji in si nabira izkušnje. Leta 2005 v okviru projekta “Rokerji pojejo pesnike” pri Subkulturnem azilu izda singl “Eho”, ki ga je z zasedbo uglasbil na tekst od Petre Kolmančič. Leta 2010 s pesmijo “In-Ona” predstavlja Slovenijo na mednarodnem glasbenem tekmovanju Eurovoice, ki je potekalo v grških Atenah. Dogodek v Pantheonski areni je na TV in internetu spremljalo povprečno 70 milijonov ljudi po Evropi.

Namenjene so mu bile tudi vloge na TV: pojoči policist v celovečernem igrano dokumentarnem filmu “Kleščar”; zapornik v XIX. epizodi satirične spletne serije “Mariborska vest – Hišnik Maribora”; ulični glasbenik v VI. epizodi srbske TV serije “Glavom kroz zid”. 

Zadnja leta nastopa sam z akustično kitaro. Koncertiral je na mnogih festivalih po regiji: “Festival Lent”, “Kantfest” (SLO); “Izložba kantautora”, “Festival autorskih bendova Start”, “Festival Grmi Grma” (HR); “West Herzegowina Fest”; “Jelen Demofest” (BiH); “F.a.m.u.s.”, “Karusel” in “Gašini Akordi (SRB)”, kjer je njegova pesem “Ko na cesti so doma” osvojila nagrado za najboljšo avtorsko kompozicijo.

Njegova besedila nosijo politična, socialna, filozofska in ljubezenska sporočila, glasba pa se lahko žanrovsko opredeli kot akustični folk-rock.