Glasba in zvok

KUD Solar Pulse Music

solarpulsemusicbooking@gmail.com


Facebook

InstagramKUD Solar Pulse Music

KUD Solar Pulse Music je društvo, ki organizira koncerte neodvisnih glasbenih skupin in v Maribor v povprečju prinaša koncert ali dva mesečno. Izhodišče cikla je nadomestiti manko takšne glasbene scene in zagotoviti tovrstno ponudbo ter ustvarjalnosti v širši regiji.

KUD Solar Pulse Music predstavlja vse zvrsti glasbe, ki izhajajo iz avtonomnih ustvarjalno-produkcijskih pogojev ter premorejo lastne kriterije. V skladu z deficitom glasbenih vsebin znotraj širšega okolja in regije ter interesi organizacijskega kolektiva pa se odloča za stilsko raznolikost, ki se giblje med indie rockom, elektroniko, ambientom, avantgardo, stoner rockom, nojzom, hardkorom in drugimi zvrstmi, ki jim je blizu preseganje žanrskih okvirov; če je že potrebna zamejitev, potem je govora predvsem o kreativnem razmerju med ‘kitarsko’ in ‘elektronsko’ glasbo.

Ključne besede: deficitarnost, neodvisnost, indie, D.I.Y. (naredi sam), glasba kot socialno-družbeni eksperiment in (vsaj vpričo dostopnosti produkcijskih sredstev) praksa demokracije, neprofitnost, dostopnost, organskost, odprtost, lastna produkcija, mednarodnost, inovativnost.