Prostori kreativnega ustvarjanja

Glas podzemlja

Glavni trg 17
2000 Maribor

Andrej Korelič

andrej.korelic@gmail.com


FacebookGlas podzemlja

Klub glasbenih in vizualnih umetnikov!

Želimo ustvarit kulturni center z glasbenim, galerijskim, razstavnim ter izobraževalnim programom. Glavni namen, ideja, je ustvariti multikulturni prostor, ter zavetišče ustvarjalcev različnih kulturnih strok. Prostor bo večnamenski, ter povezovalne narave.Skrbeli bomo za primerne razmere in pogoje, da se lahko umetniki vseh generacij, predstavijo, ter izvajajo projekte. 

Vključevali bomo dejavnosti, kot so glasba, galerijska in vizualna umetnost, ter ples in literarne projekte.

Dogajanje v prostorih bo dnevne in večerne narave, ter se bo dopolnjevalo, ter prelivalo v različnih umetniških strokah. Tako bo v dnevni ponudbi vedno delovala galerijska ter izobraževalna aktivnost z možnostjo uporabnosti prostora kot vadbeni objekt kulturnim skupinam, ter središče mestnega glasbenega gibanja v obliki druženja glasbenikov na »jam sessionih« ( spontano ter mešano izvajanje glasbe ) ob večerih.Ob petkih in sobotah bodo ob rednih kulturnih dogodkih večeri popestreni z glasbenimi gosti, vokalisti ter instrumentalisti, katere bo spremljal hišni band ali glasbene skupine.Prostori bodo namenjeni tudi mladim z socialnimi stiskami, v obliki možnosti obiskovanja predvsem umetniških ter drugih delavnic, saj se naši člani v društvu ukvarjajo s socialno problematiko.

Društvo bo sodelovalo z ostalimi kulturnimi ustanovami v hiši in v mestu ter delovalo v povezovalni naravi, za boljši razvoj mestne kulturne iniciative.


Ob multimedijskih prireditvah, nudimo vso glasbeno podporo in LIVE streaming preko www.voiceofunderground.com in “GoPro” video streamom preko youtube.