Kultura in družba

Ciproš

Kersnikova 12,
2000 Maribor

Marjanca Onič

041 592 869

marjanca.onic@gmail.com


Spletna stranCiproš

Društvo ljubiteljev knjig Ciproš je bilo ustanovljeno leta 1995. Naša osnovna dejavnost je reševanje rabljenih knjig pred uničenjem. Za svoje delovanje oziroma naš prispevek pri reševanju kulturne dediščine smo prejeli Listino mesta Maribor in Pečat mesta Maribor. Knjigam s ponovno postavitvijo na police vračamo njihovo dostajanstvo. Za simboličen prisprevek so na voljo obiskovalcem; neprofitnim, nevldanim, javnim organizacijam in zamejskim društvom pa jih podarjamo, vse z namenom širjenja bralne kulturne in spoštovanja slovenskega jezika.

 DEJAVNOSTI

  • reševanje rabljenih knjig pred uničenjem,
  • organiziranje sejma rabljenih učbenikov (tradicionalno vsako leto prvih štirinjast dni v mesecu septembru),
  • občasno literarni večeri

Danes šteje društvo 250 članov, knjižne police v bukvarni so dolge skoraj kilometer, knjižnih publikacij je blizu 100 tisoč. 

Zadovoljni so tisti, ki nam jih podarijo, saj imajo dober občutek, da knjige niso romale v smeti, zadovoljni so tisti, ki kupujejo, saj za simbolično ceno najdejo knjigo, ki so jo morda iskali leta in leta, zadovoljni smo v društvu, saj knjigam s ponovno postavitvijo na police vračamo njihovo dostojanstvo. Krog je sklenjen in tako so najbrž čutili tudi v mestu Maribor, saj smo ob občinskem prazniku v letu 1999 za naša prizadevanja prejeli LISTINO MESTA MARIBOR.

DELOVNI ČAS

VSAK DELOVNI DAN MED 17. IN 19. URO,

OB SREDAH TUDI MED 9. IN 13. URO,

OB SOBOTAH MED 9. IN 13. URO.