Srečen ker sem tečen

Foto: Igor Unuk


Na Ptuju. Čiliram pri mizi in pijem sok. Jagodni sok. Če pa je poceni. V ozadju hrešči nek urbani blues. Neverjetni kitarski solo. Če bi bil resnično moder, bi vedel katera pesem je, na katerem albumu je, katera je po vrsti in kdaj je bil album izdan. Včasih sem to neprestano delal. Bral vse o bendih. Zdaj pa samo uživam. Na soku. Ob bluesu.

Kot največji stalker poslušam, kaj se dogaja okoli mene. Pri mizi, desno od mene, se pogovarjajo o tem, če bi jutri šli v Haloze. Dobra ideja. Lepo vreme bo. Le jaz bom jutri blaženi mučenik faksa. Komaj čakam. Na mizi, severozahodno ob mene se dva tipsona pogovarjata o seksu. Pa to je to. Ali pa tudi ne. Ta levi se je izprsil, da ga je enkrat nek kolega klical med tem ko se je v vlažnih razmerah trudil zadovoljiti svojo punco. Pa je dvignil.

”Stari nemrem zaj vejš, sem f tunejlu.” Ah, Ptuj, ti štajerski tulipan.

Sezona morilskih komarjev se je pričela. Občutek mam, da se spravljajo samo na mene. Verjetno hočejo jagodni sok. Ne dam jim ga, jebiga. Dober sok je, nimaš kaj.

Ptujski vernakularni – lokalni – jezik me nikoli ne razočara. Ta poudarjeni f namesto črke v. Počutim se ko Mark Twain. Lahko bi zapisal ta mitološki jezik mariborskih južno vzhodnih sosedov, da ga podarim svetu. Pizda, jebeni komarji. Vse me že srbi.

Ulala, nekdo pa ne gleda Game of Thrones. Isti tipson, ki se javlja med seksom, ne gleda tega mojstrskega porniča z zgodbo. Okay, ne vem kaj točno je rekel, ampak je uporabil besedo lulekin flavour v istem stavku. Opa, zdaj pa še falus. Intelektualnih diskusij na Ptuju očitno ne manjka.

Raje se bom zdajle zatopil v svoje misli. Kaj mi gre po glavi? Nič pametnega, tako kot vedno. Razmišljam o tem koga bo Conte kupil namesto Diega Coste. Pravijo, da Higuaína. Podrl rekord za največ golov v italijanski Serie A. Brendan Rodgers je novi trener Celtica.Bo vsaj v Champions League! Liverpool pa na žalost ne. Kloppu bi privoščil, res.

Čas je, da te zapustim, predragi blogec moj. Bom te kmalu spet nafojtrau z miselnimi pretoki in preskoki, da ti bo kar slabo ratalo. Če bo kdo kdaj prevzel svet ga ne bodo pingvini. Komarji ga bodo. Kak to srbi.

Đemec