DELAVNICA KONCERTNE FOTOGRAFIJE Z GREGORJEM SALOBIRJEM

Židovski trg Židovska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Festival Jazz ‘ma mlade vabi na delavnico koncertne fotografije mladega urbanega mariborskega fotografa in uradnega fotografa festivala – Gregorja Salobirja, ki je v svoj objektiv ujel že mnogo nepozabnih trenutkov različnih dogodkov - Jazz ‘ma mlade 2019, koncerti Festivala Lent in na Poštni ulici, koncerte domačih in tujih glasbenikov, plesne predstave KD Center plesa, otvoritve razstav, strokovne posvete in predavanja.
Delavnica bo potekala v četrtek 3. 6. 2021 od 18.00 do 20.00 v Galeriji DLUM in na Židovskem trgu, potem pa vsak festivalski večer Jazz ‘ma mlade, torej 4., 11. in 18. 6. 2021 med 18.00 in 22. uro na Židovskem trgu v Mariboru, kjer bodo udeleženci pred koncertnim dogajanjem pridobili povratne informacije o že posnetih fotografijah, potem pa bodo svoje znanje pilili med samim koncertnim dogajanjem!
Udeleženci se bodo naučili, kako fotografirati v spreminjajočih se svetlobnih pogojih in kako ujeti gibanje in pravi trenutek, osnove kompozicije v koncertni fotografiji, fotografskega bontona in še mnogo drugih trikov.
Obvezne prijave (do 2. 6. 2021, 12:00 ali do zapolnitve mest) na: kristinca.prah@gmail.com
Udeležba je mogoča ob izpolnjevanju pogoja PCT. Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.
O MENTORJU
Gregor Salobir (1989) živi in ustvarja v Mariboru. Je nagrajen fotograf, član Fotokluba Maribor, član GT22 in eden izmed vodij edine prosto dostopne fotografske temnice v Mariboru; Mišnice. Svoje pridobljeno znanje prenaša s pomočjo delavnic in predstavitev na mlajše generacije.
Imel je več samostojnih razstav in sodeloval na številnih skupinskih razstavah, tako doma kot v tujini. Že deset let redno fotografira različne kulturne dogodke, od koncertov, do otvoritev razstav, bil je uradni fotograf festivala Jazz ‘ma mlade v letih 2018 in 2019, njegove fotografije festivala so bile objavljene v Mladini, v mariborskem mestnem časopisu ter še na mnogokje. Poleg digitalne fotografije se fotografsko usmerja nazaj h koreninam in začetkom lastnega fotografskega potovanja–k analogni fotografiji. Privlačijo ga različne smeri fotografije: od avtorsko-umetniške, ulične do reportažne.
Več na: https://www.gregorsalobir.si/

EN ZELO VELIK SELFI

Židovski trg Židovska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Na dan Festivala fotografije Maribor, bomo na Židovskem trgu posneli "En zelo velik selfi". Vabljeni vsi, pripeljite še svoje družinske člane, povabite svoje prijatelje in kolege, naključne znance... Fotografijo skupinskega selfija boste lahko prevzeli na dan festivala v enem izmed razstavišč po mestu.

www.festivalfotografijemaribor.si