PRAZNUJEMO DAN ZEMLJE

Plesna izba Maribor 20 Pobreška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Tradicionalno poklanjamo delavnice ob Dnevu Zemlje.

Dan Zemlje je 22.4. in se praznuje zdaj že po celem svetu. Z njim se opozarja predvsem na ekološko zavest in našo odgovornost do čistega planeta. Z našim obeleževanjem Dneva Zemlje želimo praznovati tudi celostni vidik naše Matere. V ta namen postavimo oltar in poklanjamo dogodke, da se lahko skupaj spomnimo, da je tu prostor tudi za naš duhovni razvoj; spomnimo se s hvaležnostjo in naravno, da smo del večje celote.
Dogodki so brezplačni.

16h Elementarno gibanje

Delavnica Elementarno gibanje je namenjena vzpostavljanju pristnega stika s seboj, svojim gibanjem in razumevanjem gibanja na osnovi posvečanja osnovnim elemnetom (zemlja, voda, ogenj, zrak). Delavnica je raziskovalne narave zato nikakršno plesno predznanje ni potrebno. Samo volja do gibanja. Delavnico vodi Edita Čerče

17h Orientalski ples

Delavnica orientalskega plesa je namenjena prijetnemu preživljanju prostega časa ob glasbi in preprostem, naravnem, osnovnem gibanju. S poudarjenim posvečanjem predelu medenice in bokov v gibanju spoznavamo ter razgibavamo temeljni gibalni center telesa. Pretočnost in občutek za celo telo bomo spodbujali z mehkim gibanjem rok, trupa, bokov. Delavnica je primerna za začetnike. Orientalski ples vodi Edita Čerče.

18h Hatha joga za dobro počutje:

Za zaključek dneva bomo s pomočjo jogijskih položajev-asan, ki zajemajo stoječe in sedeče položaje ter zasuke, raztegnili svoje telo. Ob koncu vadbe pa bomo svoj um nagradili s sproščanjem. Vadba je primerna za vse, ki želite skozi razumevanje jogijskih položajev priti v globlji stik s samim seboj, ne glede na znanje, starost, gibčnost in predsodke.

Lepo vabljeni na jogo z Nežo Lovše.