UKINJANJE PREKARNOSTI = RAFALI V GNOJ

Pekarna Magdalenske mreže Ob železnici 16 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Vabljen_a na okroglo mizo Ukinjanje pekarnosti = rafali v gnoj, ki bo potekala v sredo, 10. 10. 2018, ob 19.00 v prostorih MISC Infopeka, Ob železnici 8, 2000 Maribor. Okrogla miza je težko pričakovani dogodek še iz majskega festivala Rosa še vedno bosa (ker je prekarka).

Na okrogli mizi bomo spregovorile_i o modelu zaposlovanja, ki krči delavske pravice, prispeva k ohranjanju nizkih mezd in deluje v smeri razbijanja delavske solidarnosti. Prekarnosti je treba narediti konec. Pa je to dovolj, se sprašujemo? Ali je v kapitalizmu sploh mogoče imeti dostojno delo? Ali so danes sindikati sposobni organizirati delavski razred in preseči partikularne interese posameznih skupin? Kako predramiti mladino, ko jih akademska sfera vse bolj tlači v okove konformizma in hlapčevske pokorščine. Kaj povečuje možnosti za upor?

Z nami bodo Miha Blažič - N'toko (Socialni center Rog), Goran Lukič (Delavska svetovalnica) in Marko Funkl (Sindikat prekarcev).

Pogovor bosta moderirala Tina Podbevšek in Matevž Hrženjak.
Mi študijsko leto začenjamo drugače! Kapitalizmu so šteti dnevi …

Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za ozaveščanje mladih o problematiki prekarnega dela. Dogodek je del porgrama »Ob negotovi uri«, ki ga izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor.