Profesor Kuzman mlajši (18. Festival komedije Pekre)

Okolica / Dom kulture Pekre (Bezjakova ulica 4, Limbuš)

ZAKLJUČEK FESTIVALA Uroš Kuzman nas popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje. Uroš, edini slovenski komik z doktoratom iz matematike, je v tej krohotanja in hihitanja polni blok uri profesor, ki smo si ga vsi vedno želeli: sproščen, duhovit in ga bolj kot golo predavanje zanima to, da iz nas izvleče največ - smeha. S predstavo Profesor Kuzman mlajši je nastopil že skoraj 200-krat in vedno navdušil še tako raznoliko publiko. Predstava traja: 120 minut  Vstopnice: Obiskovalci se morajo držati priporočil za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

12€

Ljubezen, strast in grdi puloverji (18. Festival komedije Pekre)

Okolica / Dom kulture Pekre (Bezjakova ulica 4, Limbuš)

Šentjakobsko gledališče Ljubljana. V manjšem rekreativnem klubu se zagreto pripravljajo na vsakoletno tekmo proti rivalskemu klubu. Stvari se zapletajo, ko najboljši igralec domačih prestopi v kljub nasprotnikov. Stare zamere se na novo razplamtijo in predsednika klubov skleneta stavo z izjemnim vložkom…. Ne gre več samo za šport, ampak za čast, za dostojanstvo, za maščevanje…. A kdo bo vskočil namesto prebeglega člana? Ko se že zdi, da je dvoboj izgubljen, sledi preobrat. Še dobro, da se med osebjem najdejo sposobni mladi fantje in dekleta, ki so v nekaterih stvareh (postrežba, golf) izjemno spretni, v drugih (ljubezen) pa ne tako zelo. In ko se že zdi, da je tekma dobljena, sledi nov preobrat….Golf, spletke, uživaštvo, grdi puloverji, nove zaljubljenosti, stare ljubezni, izgubljeni zaročni prstani, pogrete strasti in – ogromno humorja. Avtor: KEN LUDWIG Režija: JAŠA JAMNIKPrevajalec: JAŠA JAMNIKLektor: RENATO HORVATScena: DAMIR LEVENTIĆRazsvetljava: GREGOR TORNERZvočni efekti: MIHA VLAJKostumografinja: NATAŠE RECERVodja predstave, rekviziter in garderober: MARKO SKOKOblikovanje maske in frizur: INCOGNITO DESIGNMaskerki: INCOGNITO DESIGN, LORA BURZIĆScenski tehniko: IVAN KOSTANJEVEC, GREGOR TORNER, MIHA VLAJIzdelava scene: MONADA, BRANKO LEVIĆ, DAMIR LEVENTIĆPredelava kostumov: NATAŠA RECER, BOJAN VISTER Igralci:DOMEN BLATNIK - JustinMAŠA MEDVED - LouseGAŠPER PAVC - BinghamANJA GLUŠIČ - PamelaSAMO RAVNIKAR - DickieLAURA IVANČIČ - MurielNEZOPOTAMSKY - KuharSREČKO KERMAVNER - Glas napovedovalca Predstava traja: 90 minut  Vstopnice: Obiskovalci se morajo držati priporočil za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

8€

Skočiva pod odejo (18. Festival komedije Pekre)

Okolica / Dom kulture Pekre (Bezjakova ulica 4, Limbuš)

KD Pavza , Selnica ob Dravi. V stanovanju Filipa in Ivane Markl je zelo živahno. Ker se odpravljata na založniško večerjo, njuno odsotnost in prazno stanovanje želijo izkoristiti njuni prijatelji in znanci – Filipov prijatelj in partner Hinko, ki venomer vara svojo ženo, Ivanina prijateljica in Hinkova žena Lina, ki hoče možu vrniti milo za drago, prav tako pa njun notranji opremljevalec Ali Pen, ki se skrivaj sestaja s postavno varuško Silvijo. Situacija se zaplete, ko se začno vsi pari hkrati zbirati v stanovanju … hišni zvonec pa se spet oglasi. Zaradi nenapovedane gostje postane v stanovanju še bolj vroče. Koga bo torej pod kovter spustila gospa Markl? Avtor: RAY COONEYRežija: ALEKSANDRA BLAGOJEVIČPriredba: STANKA BREZNIKProducentka: POLONCA PERKUŠScena: ALEKSANDRA BLAGOKEVIČ IN ČLANI DRAMSKE SEKCIJEIzbor glasbe, efekti in razsvetljava: ALEKSANDRA BLAGOJEVIČ, ŽIGA VUJANOVIČ Igralci:ALENKA ŠKERBINEK - IvanaJANKO STOJKOVIČ - FilipDARKO ŽUNKO - Ali PenEVA ROJ - LinaJERNEJ MOŽIČ - HinkoNATAŠA KOPRIVNIKAR - SilviaDANIJEL JEHART - ValterMATEJA ŽUNKO - Iva Smeh Predstava traja: 80 minut                                            Vstopnice: Obiskovalci se morajo držati priporočil za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

8€

Pohlep v dolini Barjanski (18. Festival komedije Pekre)

Okolica / Dom kulture Pekre (Bezjakova ulica 4, Limbuš)

KD Mah teater Dragomer. Pred dobrimi stotimi leti je Ivan Cankar napisal dramo  Pohujšanje v dolini šentflorjanski. Ob nastanku so ga milo rečeno raztrgali z besedami: to ni umetniško delo, to je konfuzno delo brez dramatskega zapleta, pisec prezira moralo in žali kristjane in je obenem vzvišen ter nesramen. Viri navajajo, da je Cankar vse skupaj napisal iz enega preprostega razloga: šlo je za odpor do odnosa, ki ga je imela vladajoča družba do umetnosti in svobodnega izražanja.POHLEP V KOTLINI BARJANSKI je veseloigra, ki bi jo lahko danes napisal taisti Ivan Cankar. Pohlep je mamljiv tako kot pohujšanje. Dolina pa se spremeni v barje. V močvirje, ki ga je potrebno izsušiti. V igri vidimo zakaj je to Sizifovo delo. Nravi posameznika pač ni mogoče zamenjati. Lahko se zamenja dlako, tistega spodaj pa nikoli.Tako se veseloigra brez napovedi spremeni v farso. Farsa je vse, kar se dogaja v tej barjanski kotlini, ki je navadno močvirje. Močvirje prepleteno z egoizmom in spletkami. Nihče ni nedolžen in nihče ni direktno kriv. Vsak igra več vlog.Razlog, da uprizarjamo to delo je podoben Cankarjevemu. Umetnost, kultura in svobodno izražanje so na preizkušnji.  Obstaja nevarnost, da v imenu boja za zdravje pozabimo na boj za kulturo. Kulturo, ki nastavlja ogledalo tudi skozi takšne igre, kot je Pohlep v dolini barjanski. In da ne bo pomote: vsaka podobnost z junaki našega časa, ki nam odrejajo koščke svobode, je zavestno  naključna. Avtor: PO I. CANKARJU (Pohujšanje v dolini šentflorjanski) priredil MIRAN SETNIKARRežija: MATIJA MILČINSKIDramaturg: LEON NAGDALENCScena: NEVENA KRALJŠepetalec: LIZA GOLOB, DAMJANA ROŽIČRazsvetljava in zvočni efekti: TADEJ KVATERNIK Igralci:IVICA RAJKOVIČ – Peter, imenovan Hassan SUZANA PITKA/ DAMJANA ROŽIČ - JulijaSAŠO BREJC - ŽupanINKA ZDRAVKOVIČ - ŽupanjaALEŠ KOZJAN - BankirZINKA KOS - Lokalna zdravnica NEVENA KRALJ - Učiteljica AngelaSILVO PONTELLI - ŽupnikIGOR BOBBERA - PopotnikMETA JURAČ - MinistricaMIRAN SETNIKAR - Hudič Predstava traja: 60 minut                                            Vstopnice: Obiskovalci se morajo držati priporočil za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

8€

Izpoved mazohista (18. Festival komedije Pekre)

Okolica / Dom kulture Pekre (Bezjakova ulica 4, Limbuš)

Prosvetno društvo Vrhovo Žaba gledališče. V predstavi s podnaslovom "morbidni monolog" spoznamo Gospoda M., sodobnega mučenika, in njegovo trnovo pot skozi delovni vsakdan. Po njej ga vodi nekakšen sodobni Satir v najrazličnejših zapeljivih preoblekah: v podobi mučnih ljubezenskih odnosov, spoštovanja vsemogočnih avtoritet, krutega izkoriščanja delovne sile ... A kot vsak priden in vzoren mazohist Gospod M. v vsem tem nadvse uživa; ne le to, v želji po sreči prosi za še več trpljenja. Ne samo zase, tudi za druge. Od mazohizma do sadizma je namreč le korak.    Po motivih dramskega besedila Romana SikoreRežija: KATARINA KLAJNAsistentka režije: ANA MARIJA LEDNIKGlasba: MATIJA MARIONGrafična podoba: SIMON BREGARAvtor fotografij: DAVID BOLEAvtorji priredbe: ustvarjalci predstave Igralci:URŠKA KLAIN MARIONŽIGA MEDVEŠEK – Gospod M Vstopnice: Obiskovalci se morajo držati priporočil za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

8€

Hotel Opera (18. Festival komedije Pekre)

Okolica / Dom kulture Pekre (Bezjakova ulica 4, Limbuš)

KD Ljutomer. Ogledali si boste komedijo zapletov, kanček kriminalke in veliko romantike. Zamenjave, intrige, neverjetne situacije, sobe, hodniki, gledališče, karakterji, petje v živo, oboževanje, opera in predvsem ljubezen - amore. Vse to povzema dogajanje v predstavi Hotel Opera, spomni nas na težke situacije, ki nas potisnejo iz cone udobja, pravzaprav pa ponujajo možnost osebne rasti in preobrazbe. To se zgodi našemu glavnemu junaku Maxu. Nekaj neverjetnih ur, ki mu v celoti spremenijo življenje za zmerom...ubran gledališki ansambel bo ponudil kvaliteten odrski nastop in tisti globlji humor, ki ga na odrih velikokrat pogrešamo. Avtor: KEN LUDWIGRežija: VIKTOR HRVATIN MEGLIČScena: ALBIN ROŽMANAŠepetalec: MARIJA LAČENRazsvetljava: in zvočni efekti: STANISLAV KAUČIČ MIŠOKostumi in maska: NINA ŠULINPevsko mentorstvo: FELICIA HERIČ TAŠKOV Igralci:BERNARD REBERNIK - Max, Saundersin pomočnik ANJA PUŠENJAK - Maggie, Maxovo dekle MIRA REBERNIK ŽIŽEK - Mila Saunders, direktorica opereJOŽEF PEČNIK - Tito Merelli, svetovno znani tenoristFANIKA ZOREC - Maria, Titova žena DANIJELA KUTNJAK - Diana, sopranistkaSONJA KOLBL - Julia, predsednica sveta opereJOŽEF LABA - Mark, Titov največji oboževalec Predstava traja: 100 minut                                            Vstopnice: Obiskovalci se morajo držati priporočil za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

8€