TAMBURAŠKI ORKESTER CIRKOVCE

Mestni park Maribor Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Tudi za to nedeljo navijamo za sonček, 🌞 saj planiramo še en koncert v Mestnem parku. 🙆‍♂🌈

Z nami bo Tamburaški Orkester Cirkovce, ki je bil ustanovljen leta 1975. V prvi zasedbi je igralo 16 članov, orkester pa je vodil g. Drago Klein, ki ga vodi še danes. Začetki igranja so bili bolj skromni, saj so bili prvi člani izključno amaterji. Potrebno je bilo veliko volje in truda, da so se pokazali prvi uspehi.

Ob 25. obletnici delovanja je orkestru uspelo posneti in izdati tudi prvo samostojno kaseto in zgoščenko. Danes orkester ne igra več samo tamburaške glasbe, ampak veliko več priredb znanih evergreenov v modernih izvedbah, v repertoarju so zajete skoraj vse glasbene zvrsti, od klasike do rocka. Orkester šteje danes 20 članov, od katerih jih ima nekaj končano nižjo glasbeno šolo. Ko se orkestru pridružijo solisti se število še poveča. Pri izvedbi skladb se orkestru tako velikokrat pridružijo še flavta, saksofon, klarinet, trobenta itd.
Večino priredb znanih skladb napiše dirigent orkestra.

🌷 Promenadni koncerti se odvijajo ob sončnih nedeljah vse do sredine septembra v paviljonu pri Akvariju, napolnijo park z glasbo in so del kulturne ter tudi turistične ponudbe mesta Maribor. Koncerte izvajajo lokalna in okoliška kulturna društva ter polepšajo obisk domačim in tujim obiskovalcem. V paviljonu bomo znova priča pestri ljubiteljski dejavnosti kulturnih društev in amaterskih kulturnih skupin, znova bodo nastopile različne godbe na pihala, komorne zasedbe, ljudski pevci in godci, folklorne skupine ter mnogi drugi.

Ob slabem vremenu prireditev odpade.
Vstopnine ni!

➡ ZASEDBA:
Tamburaški Orkester Cirkovce
Dirigent: Drago Klein

➡ VEČ INFORMACIJ: http://bit.ly/2HuApw6

OPERNA NOČ V MESTNEM PARKU

Mestni park Maribor Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Simfonični orkester SNG Maribor s solisti

Zbor Opere SNG Maribor

Dirigent: Simon Krečič

Koncertni program tega glasbenega dogodka na prostem, ki je zdaj že del glasbene tradicije mesta Maribor, sestavlja izbor najznamenitejših opernih arij, s poudarkom na predstavitvi uspešnic iz aktualne in prihodnje sezone.