Prižig prazničnih lučk

Maribor center

S prižigom praznične mestne okrasitve bomo skupaj otvorili Čarobni Maribor! Na Trgu Leona Štuklja vas bodo razvajale hiške z gastronomsko ponudbo hrane in pijače, na Glavnem trgu vas bo pričakal božični sejem lokalnih ponudnikov, kjer se boste lahko popeljali z velikim panoramskim kolesom, s katerega boste uživali ob razgledu na Čarobni Maribor.   

Čarobni Maribor

Maribor center

Čarobni Maribor je sklop prazničnih vsebin in dogodkov, ki jih v decembrskem času prirejajo na mestnih ulicah in trgih štajerske prestolnice. V prvih dneh decembra, ko mesto zažari v praznični razsvetljavi, zaživijo tudi osrednja prizorišča Čarobnega Maribora: na Glavnem trguse prične božična tržnica z darilnim programom, gostinska in kulinarična ponudba vabita na Trg Leona Štuklja, kje se v drugi polovici decembra odvijajo koncerti priljubljenih glasbenikov, svoja vrata odpre Festival Vilinsko mesto. Obiskovalci mestnega jedra lahko praznične utrinke lovijo na postojankah Čarobne galerije, medtem ko se najmlajši še posebej razveselijo srečanj z dedkom Mrazom. Vstopite v novo leto na največjem slovenskem trgu v Sloveniji, na Trgu Leona Štuklja!

Evropski teden mobilnosti 2023

Maribor center

Mestna občina Maribor se je vpisala na zemljevid slovenskih občin, ki se pridružujejo Evropskemu tednu mobilnosti 2023.

Gremo mi na svoje

Maribor center

Pokrajinski muzej Maribor vas vljudno vabi na tematsko vodenje in sprehod. Na tematskem vodstvu po Pokrajinskem muzeju Maribor bodo izpostavljene vsebine 20. stoletja, ki se navezujejo na našo polpreteklo zgodovino. Po kratkem prehodu do Muzeja narodne osvoboditve Maribor bo sledila predstavitev dela zbirke dr.  Zmaga Slokana iz obdobja, ko je na vzhodnem Pohorju vodil partizanske bolnice. Začetki zbirke segajo še v čas skupnega delovanja obeh muzejev. Program Gremo mi na svoje predstavlja del praznovanja 120 letnice delovanja Pokrajinskega muzeja Maribor, v okviru katerega se predstavljajo kulturne inštitucije,ki so nastale z odcepitvijo iz matične ustanove – Pokrajinskega muzeja Maribor,a so z njim še vedno tesno povezane. Veselimo se vašega obiska!

Festival Ezl ek

Maribor center

Vabimo vas na festival Ezl ek, ki bo tradicionalno na zadnjo majsko soboto v Mariboru. Vidimo se na Grajskem trgu!

Modre urice / Moderna arhitektura v starem mestnem jedru Maribora

Maribor center

Pomlad bomo pozdravili s sprehodom po mestnem središču. V živo si bomo ogledali zgradbe Saše Deva, ki smo jih spoznavali skozi razstavo njegovega bogatega opusa in njihovo umeščenost v mesto.  Cena posamezne ustvarjalnice: 5 €obvezne predhodne prijave: 02 22 94 697 ali brigita.strnad@ugm.si.