Frišna Lacha: BATISTA CADILLAC

Maribor center / Mariborski Grad (Grajska ulica 2, Maribor)

Frišno Lacho bomo zaključili s skupino BATISTA CADILLAC. Batista Cadillac je bend, ki je na Emi 2022 s skladbo "Mim pravil" zasedel prvo mesto stroke in drugo mesto po skupnem seštevku točk. Na Frišni Lachi bodo predstavili svoj prvi album, ki izide 14. maja! Z močnim hitovskim nabojem “Mim pravil” Batista Cadillac napovedujejo svoj prvi album, na katerem bodo tudi hiti kot sta “Pust me do besede” in “Magnolije”. Poleg starih popevk obljubljajo tudi konkreten nabor novega soula, ki je nastajal v zadnjih dveh letih s pomočjo producenta Martina Štibernika, kitarista Tadeja Koširja in še nekaj enakomislečih glasbenih kolegov. Zasedba:Urban Lutman, vokalMatija Koritnik, kitara, vokalPrimož Hudoklin, kitaraJakob Zlatinšek, klaviatureSebastjan Podlesnik, basEnos Kugler, bobni Po koncertu sledi tradicionalni JAM SESSION! Program:  

15€

Frišna Lacha: LPS

Maribor center / Mariborski Grad (Grajska ulica 2, Maribor)

Na drugem dejanju Frišne Lache bodo nastopili zmagovalci EME 2022 LPS. LPS ali Last Pizza Slice je srednješolski band, ki je letos na Emi poskrbel za totalno senzacijo! Na Emi freš so nastopili brez pričakovanj, očarali žirijo, na rit vrgli celo Slovenijo in čez noč postali najbolj popularen mlad band v naši deželi! Zasedba:Filip Vidušin, vokalŽiga Žvižej, klaviatureMark Semeja, kitaraZala Velenšek, bas, saksofonGašper Hlupič, bobni. Po koncertu sledi tradicionalni JAM SESSION! Program:  

15€

Frišna Lacha: VAZZ

Maribor center / Mariborski Grad (Grajska ulica 2, Maribor)

Frišna Lacha predstavlja novodobnega Prešerna - enega in edinega VAZZA. Vazz je vsestranski ljubljanski umetnik, ki se v glasbenih vodah kopa že od otroštva. Takrat je svojo strast do rapa odkril s pomočjo pisanja poezije. V začetku maja izdaja povsem sveži album, ki nosi čist izraz, izpiljene ideje in pogled v njegov svet resničnosti. Vazz trenutno velja za enega izmed najbolj vročih Hip Hop artistov v Sloveniji. Na koncertu obljublja plesno bombo, ki se je ne splača zamuditi. Zasedba:Mark Jacob Cavazza, vokalDenis Beganović, klaviature, pozavnaFilip Vadnu, kitaraPeter Smrdel, basŽiga Smrdel, bobni Po koncertu sledi tradicionalni JAM SESSION! Program:  

15€