LITERARNA POSTAJA Z JERNEJO FERLEŽ IN PETROM REZMANOM

Mala tržnica Dominkuševa ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Zbirka novel Maribor, paralaksa, ki bo izšla pri Beletrini, je plod dveh različnih pristopov k pisanju. Vsaka pripoved je sestavljena iz dokumentarističnega pola, podprtega s fotografijami, za katerim stoji ugledna etnologinja, publicistka in bibliotekarka dr. Jerneja Ferlež, ter literarnega nadaljevanja izpod peresa priznanega pisatelja, pesnika in dramatika Petra Rezmana. Zgodbe se v širšem časovnem loku pletejo na prostoru med Trstom in Prago, a je vanje vselej najmočneje vtkan Maribor. In situ dogajanja ene zgodb se bo z avtorjema in urednikom Mitjo Čandrom pogovarjala Petra Vidali. V primeru slabega vremena bomo pogovor izvedli v poslopju Male tržnice na Dominkuševi ulici 5.

Prireditev pripravljamo skupaj z Malo tržnico, Snago Maribor, Društvom Hiša! in Založbo Beletrina.

NAJ ŽIVI MALA TRŽNICA!

Mala tržnica Dominkuševa ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

18. maj razglašamo za praznik male tržnice! 🎉
Živahno bo od zore do mraka! 🌈
Vabljeni! 💕

sobota, 18. maj 2019
8.00–13.00 | Naj živi mala tržnica! v maju
15.00–19.00 | Iz druge roke | Spomladanska prevetritev omar!
mala tržnica, Dominkuševa ulica

Jagode, šparglji in gurmanske gobe 🍓
Domači pridelki in lokalni izdelki 🍡
Osvežilni sokovi in limonade
Druženje na ploščadi 🌞
Ping pong turnir (tokrat res!) 🏓

9.00–12.00 ▸ Delavnica ponovne uporabe ♻ Ob odprtju prve trgovine brez plastične embalaže Zelena Japka (Eco Green Apple), društvo Aktivirajse Aktivirajse Aktivirajse pripravlja delavnico ponovne uporabe. Izdelovali boste nosilne vrečke, denarnice iz tetrapaka in obeske za ključe.

11.00–11.30 ▸ Pravljica s Petjo! 📚Gledališki igralec Petja Labović vam bo na travniški jasi ob mali tržnici prebral njemu ljubo zgodbico.


V soboto bodo ob stalnih ponudnikih iz Mariborske tržnice z nami še Jagode Vogrin, Eko kmetija Pri omi Neži, šparglji Rakovnik, Čebelarstvo Lovrec, veganske dobrote Fajn Food At P's, gurmanske in medicinske gobe Mujšnica - Kralj Luka, Kmetija Skok z jabolki in jabolčnimi izdelki, Bukvarna Ciproš Maribor z naborom knjig o vrtičkanju in drugem, medeni izdelki Mr.Bee - Čebelarstvo Poslek, naravne dobrote Herbessa, granola Fruštek, ekološko gnojilo Vermipur in Ori Tools - vrtno orodje, Naša kašča z marmeladami, kompoti, in žiti, Konopko z izdelki iz industrijske konplje, naravna mila IOMY delights in Odprava Zambija 2019.

Osvežilne limonade in Illy kava: Pia Sencar - Špajza & S bar. 🍋
Hladno varjena kava: Jumping Goat Coffee
Specialna piva: Pivarna
Sendviči in jogurti: Gallus drive-in

NAJ ŽIVI MALA TRŽNICA! 🙋

Še zadnji dogodek v sezoni: sobota, 15. 6. 2019
@: mala.trznica.mb@gmail.com

Dogodek nastaja v sodelovanju lokalne pobude za oživitev male tržnice in javnega podjetja Snaga Maribor / Mariborske tržnice.
Za izposojo ping pong mize se zahvaljujemo OŠ bratov Polančičev Maribor.

Organizacija: Pav Jap, društvo Placek
Oblikovanje plakata: Nenad Cizl
Tisk plakata: V-tisk

STOL SAMO NI SAMO STOL! | MALA MIZARSKA DELAVNICA

Mala tržnica Dominkuševa ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Stol Samo ni samo stol! ⚒🌲
Mala mizarska delavnica na mali tržnici

sobota, 1. december 2018
10.00–13.00
mala tržnica na Dominkuševi ulici

V času pomladanskih aktivnosti smo opazili, da si tako prodajalke/ci kot obiskovalke/ci želimo dodatnih sedišč, saj jih na tržnici trenutno primanjkuje. Zato sklicujemo mali mizarski miting in vas pozivamo, da se pridružite delovnemu dopoldnevu na mali tržnici. Skupaj bomo sestavljali, vrtali, zabijali in izdelovali nova sedišča za malo tržnico! 👷‍♀️👷‍♂️

Stalni inventar Dominkuševe 5 bo postal Stol Samo. Samo je lesen, preprosto zasnovan stol, ki je udoben in enostaven za sestavo. Zanj potrebujemo le 11 kosov lesa in 30 vijakov!

Delavnici se lahko pridruži prav vsak, ne glede na predhodno znanje. S pomočjo enostavno berljivega načrta in osnovnega orodja boste lahko sami, v paru ali skupini izdelali novo sedišče za malo tržnico. Vsak stol bo po izdelavi označen s podpisom njegovih ustvarjalcev. Sestavili bomo 15 novih sedišč, ki bodo po delavnici ostali v skupno, trajno uporabo vsem uporabnicam/kom male tržnice. 🤞🏼🤞🏼

Delavnica je brezplačna in odprta za vse. Vodil jo bo študent arhitekture Lin Martin Japelj. Za les, orodje in zaščitni material bo poskrbljeno. Kdor prvi pride, prvi melje! ⚒⚒

In to še ni vse! 🃏V času delavnice bo okna male tržnice ponovno porisala ilustratorka Špela Senica. 🌲🦌🖍
Hladne, delovne roke bosta pogrela punč in kuhano vino mobilne Špajza & S bar Pia Sencar🥤, za sestradane pa bodo poskrbele veganske dobrote Fajn Food At P's in pecivo HIŠA KRUHA. 🥨

Lin & Pav
____
Prilagoditev* in priprava načrtov: Lin
* Stol Samo izhaja iz načrtov italijanskega oblikovalca Enza Marija, ki je različne kose pohištva, skupaj z načrti za njihovo izdelavo, približal laičnemu občinstvu.

🤝 🤝 🤝
Projekt Stol Samo je bil izbran na javnem razpisu Lokalni sklad za mlade z idejami - Banka idej, ki ga izvaja MKC Maribor in sofinancira Mestna občina Maribor. Za podporo se jim zahvaljujejmo! Hvala tudi ostalim podpornikom projekta V-tisku, podjetju Grama, podjetju Halder in upravitelju Mariborske tržnice podjetju Snaga Maribor.