Pravno obvestilo

 

 Avtorji:

  • vsebine - informacije javnega značaja

  • izvedbe - Galerija Unuk

  • oblike - Galerija Unuk

  • fotografij za grafično podobo - Igor Unuk, Dejan Bulut, Narodni dom Maribor;

Avtorske pravice

Vsa gradiva na spletnem portalu Mestne občine Maribor (v nadaljevanju: MOM) so avtorsko zaščitena, zato je njihova uporaba izven spletnega portala dovoljena le pod posebnimi pogoji.

Celostna grafična podoba

Logotip MOM je delo avtorjev Studia tandem d.o.o. in Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Lastnik materialnih avtorskih pravic nad uporabljenim logotipom je MOM. Celostna grafična podoba MOM se lahko uporablja na promocijskih gradivih in izdelkih komercialne narave samo ob predhodnem soglasju MOM in skladno s pravili. Pri uporabi celostne grafične podobe na internetu  je zaželeno, da se na sliko ali ob njej nastavi povezava do spletnega portala MOM.

Fotografije (slike)

Vse fotografije na spletnem portalu so last MOM ali pa so zanje od ponudnikov pridobljene pravice za uporabo.

Uporaba fotografij je dovoljena zgolj za osebno uporabo (za ozadja za zaslon, ohranjevalnike zaslona, spletne strani, elektronske dokumente, tiskanje na papir, seminarska dela, šolske namene...). V vseh dokumentih je potrebno navesti spletni naslov, od koder ste fotografijo vzeli (MOM). Pri uporabi fotografij na internetu je zaželeno, da v zameno postavite na strani povezavo na spletni portal www.maribor.si. V kolikor bi fotografije radi uporabili v komercialne namene (velja tudi za neprofitne organizacije), predhodno kontaktirajte MOM, da se dogovorite o načinu sodelovanja. Za komercialne namene se šteje vse, kar se ne navezuje na osebno uporabo, torej objava fotografij v publikacijah, na plakatih, v vseh vrstah dokumentov (elektronskih, tiskanih), objava v medijih...

Prepovedana je vsakršna reprodukcija fotografskega materiala, distribucija ali uporaba fotografij v pridobitne namene (prodaja fotografij tretjim osebam).

Za podrobnejše informacije se obrnite na mestna.obcina@maribor.si