39. Splavarski krst

Maribor center / pred Hišo Stare trte

Tradicionalni dogodek na Dravi – prvi se je zgodil že leta 1985 – privabi na dravsko obrežje množico obiskovalcev in uglednih gostov. Pridružite se nam tudi letos! 

Sommelierski duet in Miza za 4

Maribor center / Hiša Stare trte (Vojašniška ulica 8, Maribor)

Večerni program Festivala Stare trte na edinstvenem prizorišču najstarejše trte sveta.

55€

Svečana trgatev Stare trte

Maribor center / Lent, pred Hišo Stare trte

Naši Stari trti, najstarejši trti na svetu, kraljici vinskih trt, se kot največji etnografski znamenitosti posveti veliko turistično promocijskih protokolarnih prireditev – najznamenitejša in najpopularnejša je gotovo njena svečana trgatev.

Martinov Warm-Up in Martinovanje na Koroški cesti malo drugače

Maribor center / Koroška cesta, Maribor

V petek in soboto, 10. in 11. novembra 2023, od 11. do 20. ure, vas vabimo na Koroško cesto v Mariboru, kjer vas bodo pričakalo na stojnicah 21 ponudnikov, od tega 18 vinarjev in 3 ponudniki kulinarike.

Martinovanje v Mariboru

Maribor center / Maribor center

Martinovanje v Mariboru je največje javno martinovanje v Sloveniji, na katerem se v štajerski prestolnici zbere 20.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Čarobni Maribor

Maribor center

Čarobni Maribor je sklop prazničnih vsebin in dogodkov, ki jih v decembrskem času prirejajo na mestnih ulicah in trgih štajerske prestolnice. V prvih dneh decembra, ko mesto zažari v praznični razsvetljavi, zaživijo tudi osrednja prizorišča Čarobnega Maribora: na Glavnem trguse prične božična tržnica z darilnim programom, gostinska in kulinarična ponudba vabita na Trg Leona Štuklja, kje se v drugi polovici decembra odvijajo koncerti priljubljenih glasbenikov, svoja vrata odpre Festival Vilinsko mesto. Obiskovalci mestnega jedra lahko praznične utrinke lovijo na postojankah Čarobne galerije, medtem ko se najmlajši še posebej razveselijo srečanj z dedkom Mrazom. Vstopite v novo leto na največjem slovenskem trgu v Sloveniji, na Trgu Leona Štuklja!

Panoramsko kolo v srcu Maribora

Maribor center / Glavni trg, Maribor

Panoramsko kolo bomo zagnali 30. novembra okoli 18. ure. Pridružite se nam!

Prižig prazničnih lučk

Maribor center

S prižigom praznične mestne okrasitve bomo skupaj otvorili Čarobni Maribor! Na Trgu Leona Štuklja vas bodo razvajale hiške z gastronomsko ponudbo hrane in pijače, na Glavnem trgu vas bo pričakal božični sejem lokalnih ponudnikov, kjer se boste lahko popeljali z velikim panoramskim kolesom, s katerega boste uživali ob razgledu na Čarobni Maribor.   

Brezplačno vodenje po Hiši Stare trte z virtualnim doživetjem zgodbe najstarejše trte sveta

Maribor center / Hiša Stare trte (Vojašniška ulica 8, Maribor)

Popestrite si kulturni dan z brezplačnim vodenjem po Hiši Stare trte! Datum: 8. februar 2023 Termin: Zbirno mesto: Hiša Stare trteTrajanje: 30 minutŠt. oseb: 10 Prosimo vas, da se na vodenje predhodno prijavite preko rezervacijskega sistema.Prijave so možne do zapolnitve prostih mest! *Virtualno doživetje zgodbe najstarejše trte na svetu je prejelo 1. nagrado Evropske mreže za kulturni turizem v kategoriji digitalizacije v trajnostnem kulturnem turizmu na poti k pametnim destinacijam.