Od ideje do produkta skozi oči oblikovalca: Jurij Lozič in Simon Bregar

Vetrinjski dvor

Začnemo v torek 22. februarja ob 19.00 uri, ko bosta z nami dva uspešna industrijska oblikovalca Jure Lozić in Simon Bregar - tvorca mednarodno prepoznavnih blagovnih znamk, ki sta med drugim uspeli na platformin Kickstarter: Musguard in Goat Story. Dogodek je organiziran v želji, da gostje s svojimi dragocenimi izkušnjami in nasveti pomagajo pri razvoju vaših idej in uresničitvi zastavljenih ciljev.

Vstop na dogodek je prost. Pogoj za udeležbo je izpolnjevanje pogoja PCT in predhodna registracija na povezavi: https://bit.ly/3HQWBgx

10. bienale Brumen: Odprti studio Maribor

Vetrinjski dvor

Studio Trampolin, studio FRANCFRANC in oblikovalec Dorijan Šiško bodo predstavili iskren pogled v kreativni in poslovni backstage svoje oblikovalske prakse na prvem dogodku 10. bienala Brumen, ki se bo na povabilo Tovarne urbane kulture odvil v Vetrinjskem dvoru.

Klub Wetrinsky Opening: Glassmund

Studio - Klub Wetrinsky

Plesne čevljce iz omare!

Po sobotnem presenečenju s strani odločevalcev, domov kličemo vse plesalke in plesalce. Wetrinsky Café je v novo leto stopil nekaj dni nazaj, sedaj pa z veseljem sporočamo, da je po dolgem čakanju pred nami prvi pravi plesni večer. Klubsko dogajanje bo otvoril Glassmund, polovica rezidenčnega dvojca Italostboys.

5€

RotorMotor pustovanje

Studio - Klub Wetrinsky

Oblečite svoj trendy Squid game kostum, RotorMotor vas vabi na ples! Motor je segret, pripnimo si varnostni pas: na uro ziher 140?

8€

Dacho b2b Marc Mare, Glorex

Studio - Klub Wetrinsky

V mesto se vrača sveta trojica.  Z vami bodo pretty boy Dacho, šefe tvoje najljubše kafane Marc Mare ter kraljica noči, protagonistka 140+bpm preporoda Glorex.

Zorica x Wetrinsky

Klub Wetrinsky 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Dve kafani dveh največjih slovenskih mest bosta v duhu povezovanja izvedli nepričakovani preobrat, tako imenovani OI' switcheroo.
V prvi ediciji sklopa dogodkov bo Wetrinsky za en dan postal - Zorica!

O odhajanju, ostajanju in pisanju z Matejo Gomboc

Atrij

Pisateljica, prevajalka in avtorica učbenikov za slovenščino MATEJA GOMBOC se je v aktualnem romanu Balada o drevesu (Miš, 2021), za katerega je letos prejela nagrado desetnica za najboljši mladinski roman in ki ga bodo s prevajalsko-prevodoslovnega vidika obravnavali tudi letošnji udeleženci Mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti, dotaknila boleče teme najstniškega samomora.

Break for love

Maribor center / Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia

Na zadnjo avgustovsko soboto se v mesto vračajo zadnji dopustniki, na dvorišče Vetrinjskega dvora pa Break for love. Poletje se spodobi zaključiti v znamenju plesa in ljubezni, mar ne?