#Ofsajd 36: Ozelenelo je


Imamo ga! A ri-ki-ti-ki! Prvaka! A-ri-ki-tiki! Beli! Zeleni! Ha! Fertig je. Jap. Fertig. Olimpija je prvak, Ljubljana slavi. Zato je tokratni čungalungasto dolgi Ofsajd razumljivo… Zelen. No, zelenobel, če smo bolj natančni. In res dolg. Zato vam dajemo tudi časovnico, da si lahko razporedite ta zalogaj.

Prvič smo v Ofsajdu gostili Sebastijana Cimerotića [12:00], ki je jutranje vskočil namesto sprva predvidenega, nato pa še danes razumljivo energijsko šibkega kapetana Darijana Matića, za katerega še upamo, da pride kmalu na vrsto. In to še zdaleč ni vse. Držal je besedo in si vzel konkretni štikl časa tudi Marijan Pušnik [37:00], trener Olimpije v prvem delu sezone, ki je povedal vse in še več o trenerskem poslu ter svojem pogledu na naš fuzbal, medtem ko nas je na Velenje in sobotni žur v Ljubljani iz prve roke spomnil zdaj že naš in vaš Matej Klinc – Klino [1:22:00], ki bo naslednji ponedeljek mesto odstopil za trenutek navijaškemu kolegu Žigi Pučku. Ni kaj, Ljubljančani vse bolj prodirajo tudi v Ofsajdu, za predloge za ostale klube nam pišite na ofsajd@urbani.si ali na facebooku.

S Klemnom sva nato veslaje obredla še skozi preostale čofotajoče tekme, pogledala, kje so še nerešene in kje nerešljive zadeve; se kanček obregnila ob Tarčo, licenciranje, tv pravice, prehod iz PLTS v 2. SNL in kontra… Pa saj… Ni čudno, da je oddaja tako dolga.

V naslednjem Ofsajdu #37 se bomo kanček bolj posvetili Mariboru [naša želja je izražena v oddaji] in napovedi finalnega pokala ter podelili še nekatere nagrade vam, dragi Ofsajdki in Ofsajdke, ko bomo potegnili črto pod letošnjo fenomenalno sezono PLTS. To bo cel žur! Kdo ima največ ofsajdov? Kdo je to, kdo ono? Ha! Naslednji ponedeljek!

***OPRAVIČILO*** Na začetku oddaje čisto malo preskakuje, nato bi moralo pa vse delati, kot ste vajeni. Se opravičujemo za vse tehnične nevšečnosti in hvala za razumevanje ter da ste še z nami!

***
RUMENI KARTON: Nekatere izjave v četrtkovi oddaji Tarča, zlasti Andreja Stareta, ki je govoril o herojih, iztrebljanju in bojda vzorni Belgiji.

RDEČI KARTON: NZS in sodniški zvezi, ker ni delegirala 5. in 6. sodnika na tistih tekmah, ki so štele za naslov, pa bi bilo kaj kmalu lahko zagata s celim obsegom čez črto.

UGOVARJANJE KROGA: Blaž Perič, ki ga je zanimalo, kdo poje naš uvodni komad; Šoferju avtobusa, ki nas posluša med potjo in je pisal na Twitterju.

HEROJ KROGA: Ljubljančani za konkretni desant na Velenje in konkretni žur na Slovenski ulici v Ljubljani. Krško za podporo v Zavrču, vsem, ki so ta vikend vztrajali v dežju [celo tekmo ali samo z napisom].

GOL KROGA: Matej Podlogar [Celje] za drugi gol ob čofotajoče elegantnem preigravanju Nejca Pungarška.

IGRALEC KROGA: Matej Podlogar [Celje].

***
ZAPISNIK

Oddajo #Ofsajd o fuzbalu slovenskem, naši in vaši Prvi Ligi Telekom Slovenije najdete tukaj, kjer ste jo pravkar našli, kar je najbrž na iTunes, kjer nama lahko pritisnete kako, ajde, vsaj trojko in napišete kakšno taktično, po vsej verjetnosti pa ste na nas naleteli tudi na Soundcloudu in. SVa na facebooku, na tviterju še ne, predvsem pa pridno odgovarjava na ofsajd@urbani.si. Tja lahko tudi pišete, če bi radi podprli

Najdete pa nas tudi na Ajnfoh, Aufbix platformi urbani.si [Ajnfoh, Aufbix!]. Sva koga ali kaj pozabila? Ja. Hvala, Boki Batina, GT22 & Rene Puhar za sodelovanje v oddajah, Marku Ulagi za logotip! Pa Vijolčni Bajti za spodbudo!