#Ofsajd 33: Zagovor na(d)loge


Drama na dramo. Kako je napeto! Pa. Kaj. Si. Nor. Najprej v sredo v Ljudskem vrtu podaljški v polfinalu pokala, po katerem je Zavrč pisal tudi nam, kako težko je igrati proti dvanajstim. A še bolj je padlo v oči njihovo napeljevanje, da bo Olimpija državni prvak, Maribor pa pokalni? Kdo bi bil neki vedel?

Morda Dejan Toplak – Deki, zdaj že redni gost Ofsajda, Matjaž Križaj, prvi, ki je iz neuradnega foruma uradnik navijačev NK Maribor dodal svoj vidik, in Igor Kovačič, ki je med Nuclear Power Boysi v soboto stiskal pesti za Krško. Tokrat je naš in vaš Klemen Florjančič žal manjkal, ker je na zasluženem dopustu, a se vrača v Ofsajdu 34!

Trenutno se, pet krogov pred koncem, zdi, da se ne Olimpija ne Maribor ne znajdeta pod hudim pritiskom v borbi za naslov prvaka. V Ljubljani so imeli tri konference in tri trenerje, ki so vstopili v slačilnico, na koncu pa klonili proti Krškemu [1:3]. Eni in drugi so jih slišali od navijačev, bolj v Mariboru, kjer se ob neizpolnjevanju ultimata zdaj že slači drese nogometašem, ki niso uspeli premagati Kopra [2:2], da je pritisk pod Kalvarijo še toliko večji.

Precej bolj na igrišču konkreten je bil v 31. krogu boj na dnu lestvice, saj so Krka, Celje in Krško zmagali, Koper pa remiziral. Kdo bo koga? Huf. Je pestro, ne?

P.S.: Ofsajd 34 bo predvidoma na sporeduv TOREK, 3. maja. Hvala za razumevanje, še posebej, če je kje kako prsketanje, piskanje ali karkoli drugega. Se trudimo!

***
RUMENI KARTON: Matej Jug in njegovo postavljanje živega zidu ter kriterij; Obisk v Ljubljani ob sicer dobrem vzdušju.

RDEČI KARTON: Način izpolnjevanja ultimata navijačev v Ljudskem vrtu, zlasti pa rdeči karton za molk vodstvenih struktur kluba takoj po tekmi.

HEROJ KROGA: Glasno navijanje Krčanov v Stožicah, začetek/nadaljevanje infrastukturnih olepšav in izboljšav v Velenju in Novi Gorici.

UGOVARJANJE KROGA: Matjaž Križaj za sodelovanje!

GOL KROGA: Martin Kramarič [Krško] za evrogol v Ljubljani proti Olimpiji.

***
ZAPISNIK

Oddajo #Ofsajd o fuzbalu slovenskem, naši in vaši Prvi Ligi Telekom Slovenije najdete tukaj, kjer ste jo pravkar našli, kar je najbrž na iTunes, kjer nama lahko pritisnete kako, ajde, vsaj trojko in napišete kakšno taktično, po vsej verjetnosti pa ste na nas naleteli tudi na Soundcloudu in. SVa na facebooku, na tviterju še ne, predvsem pa pridno odgovarjava na ofsajd@urbani.si. Tja lahko tudi pišete, če bi radi podprli

Najdete pa nas tudi na Ajnfoh, Aufbix platformi urbani.si [Ajnfoh, Aufbix!]. Sva koga ali kaj pozabila? Ja. Hvala, Boki Batina, GT22 & Rene Puhar za sodelovanje v oddajah, Marku Ulagi za logotip! Pa Vijolčni Bajti za spodbudo!

pltspodcast