#Ofsajd 15: Doktor nogometa & Vrhunski nogometaš


Ha! Klišejsko: padel je zastor na nogometno jesen PLTS. Ha! In? Pač je. Ofsajd gre naprej. Sprehodili smo se skozi 22. krog. Ampak tokrat ne le Jaša & Rene – kot v prejšnji rundi, kar ste kar dobro klikali in poslušali, kar naju, iskreno, preseneča. Ne!

Tokrat smo imeli kar dva (!) gosta. Oba via telefon. Najprej gost presenečenja. Heroji jeseni. Sobotno pravljico smo podoživeli s Tomažem Petrovičem, trenerjem NK Krško. Ki je pehnil Olimpijo. Zebe? Malo manj v Mariboru, malo manj. Minus 3. Ha! Vprašali smo, ali se še da dobiti kako majico [dobro božičkasto darilo!] in ali lahko Petrovič ponovi lansko noro pomlad. Ne pozabite, Krško je bilo sedmo z 18 točkami po polovici 2. SNL. Na koncu? 51 pik in prvo mesto!

Sprehodili smo se skozi obračune čez hribe in doline. Kakšno smo rekli o Zavrču pa tudi o Krki, ki ji Jaša ne želi nič slabega. Še zdaleč ne. Samo ko bi Novo mesto malo bolj živelo s tem fuzbalom. Že zato, ker Josip Fuček pleše, ko izvaja usodno dobre udarce iz kota! Celje ima v De Sousi in Firerju ubijalski dvojec in je splezalo naposled na šesto mesto, dragi moji! Gorica – bo šla v Evropo ali…? Hm.

Aja, pa Maribor je nakantal Koper. O, ja. Kaj še reči… Pod Krunoslavom Jurčićem je Maribor zabil 45 golov na 14 tekmah, prehitel Olimpijo, ko gre za dosežene štikle. O, ja. Vendar poudarek oddaje je bil vendarle na – velenjskem Rudarju. Domžale so jih pridno napenalile [4:0], toda Jernej Javornik je v tej situaciji že bil. Prav tako izjemen gost, ki se je proti koncu zelo sprostil. Povedal, zakaj je boljše, če Rudar igra v zelenem [in ne rdečem]. In ekskluzivno razkril, kaj je Elvedin Džinić povedal o igralski karieri Jaše Lorenčiča.

Aja. Pa izveste tudi, kdo je dal Reneju Puharju nadimek Doktor nogometa [in ne Fabijan Cipot]. In še najboljše? V zadnjem naletu nam je ven vrglo elektriko. Pardon, jim je ven vrglo,prijetnemu GT22. Ampak Boki Batina aka Bom Bat je že pred časom vgradil generator in – bum! Smo zvozili! Do konca jeseni.

Ampak ne gremo nikamor! Nak. Vsak ponedeljek bomo tu. Vsak! Ker to je… Prva. Liga. Telekom. Slovenije! Ha! Z 31 ofsajdi na krog! Bum!

***
RUMENI KARTON: Jure “Kiksnem rad” Travner

RDEČI KARTON: Ofsajdi, taki in onaki

HEROJI: NK Krško

***
#Ofsajd najdete na @ofsajd, na iTunes, na Soundcloudu in vsak ponedeljek ob 17.00 nawww.youreupradio.com vse v sodelovanju z GT22, ki nas prijetno gosti. Najdete nas tudi na platformiwww.urbani.si [Ajnfoh, Aufbix!], prijetno pa o nas razlaga tudi www.novimaribor.com