ZMENEK Z DEDIŠČINO: Vinsko-kulinarično doživetje
198748e3-78bb-4aaf-becd-33939600ef35-1Okusi Štajerske in zgodbe najstarejše trte na svetu Na intimnem druženju z dediščino v Muzeju najstarejše trte na svetu bo spoznavanje zgodovine vinogradništva prepleteno z vodeno degustacijo vin vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija in lokalno gastronomijo. Prvo srečanje bo potekalo v družbi vin Vina Oskar in drobnimi kulinaričnimi užitki restavracije Fudo.
Razstava BREZČASJE
Razstava BREZČASJE +1 moreOtvoritev razstave “BREZČASJE”, kjer Mojca Bedjanič, ki ustvarja pod blagovno znamko MICA studio, prvič na ogled postavlja ročno oblikovane lončene sklede in vaze. Čas. Vedno ga primanjkuje. Vedno ga lovimo. A v ustvarjanju se včasih zgodi nekaj posebnega – čas izgubi svojo oblast nad trenutkom. Ustavi se. Postane brezčasen. Vabljeni na otvoritev razstave “BREZČASJE”, razstave ročno oblikovanih lončenih izdelkov, kjer Mojca Bedjanič, ki ustvarja pod blagovno znamko MICA studio, prvič na ogled postavlja sklede in vaze. Preproste, a hkrati unikatne kose, ki nosijo sledi rok, potrpežljivosti in neštetih novih začetkov. Razstava ni le zbirka izdelkov, ampak zgodba o tem, kako glina dovoli napake, dopušča popravke in uči, da se včasih najboljše stvari zgodijo, ko si vzamemo čas – ali nanj preprosto pozabimo. Pridružite se nam na odprtju razstave in bodite del trenutka brezčasnosti.
Razstava BREZČASJE
Maribor center / E2RD galerija, Gosposka ulica 34, MariborOtvoritev razstave “BREZČASJE”, kjer Mojca Bedjanič, ki ustvarja pod blagovno znamko MICA studio, prvič na ogled postavlja ročno oblikovane lončene sklede in vaze. Čas. Vedno ga primanjkuje. Vedno ga lovimo. A v ustvarjanju se včasih zgodi nekaj posebnega – čas izgubi svojo oblast nad trenutkom. Ustavi se. Postane brezčasen. Vabljeni na otvoritev razstave “BREZČASJE”, razstave ročno oblikovanih lončenih izdelkov, kjer Mojca Bedjanič, ki ustvarja pod blagovno znamko MICA studio, prvič na ogled postavlja sklede in vaze. Preproste, a hkrati unikatne kose, ki nosijo sledi rok, potrpežljivosti in neštetih novih začetkov. Razstava ni le zbirka izdelkov, ampak zgodba o tem, kako glina dovoli napake, dopušča popravke in uči, da se včasih najboljše stvari zgodijo, ko si vzamemo čas – ali nanj preprosto pozabimo. Pridružite se nam na odprtju razstave in bodite del trenutka brezčasnosti.
ZMENEK Z DEDIŠČINO: Vinsko-kulinarično doživetje
Maribor center / Muzej najstarejše trte na svetu (Vojašniška ulica 14, Maribor)Okusi Štajerske in zgodbe najstarejše trte na svetu Na intimnem druženju z dediščino v Muzeju najstarejše trte na svetu bo spoznavanje zgodovine vinogradništva prepleteno z vodeno degustacijo vin vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija in lokalno gastronomijo. Prvo srečanje bo potekalo v družbi vin Vina Oskar in drobnimi kulinaričnimi užitki restavracije Fudo.
Šećer je sitan osim kad je kocka
Maribor center / Narodni dom Maribor +1 moreKomedija v Narodnem domu Komedija Šećer je sitan, osim kad je kocka Nikole Pejakovića, premierno uprizorjena leta 2018, je humorna študija zakonskih odnosov. Sledi zakonskemu paru iz Banovega brda, ujetemu v burne odnose s prijatelji, botri in sosedi. Predstava prinaša lahkoten, a prefinjen humor, poln igralskih bravur in detajlov, ki vas bodo nasmejali do solz. Igrajo: Andrija Milošević, Aleksandra Tomić, Viktor Savić, Sloboda Micalović.
Jernej Zoran trio v Vetrinjcu
Maribor center / Vetrinjc - BarCodakitarski rockJernej Zoran ni samo eden najbolj plodnih slovenskih avtorjev (šest albumov v desetih letih) in eden boljših slovenskih rockovskih kitaristov, ampak ohranja tudi ljubezen in strast do koncertiranja. Vedno znova postreže s svežimi projekti in zasedbami. Jernej se tokrat po daljšem obdobju, v katerem je sodeloval z različnimi izvrstnimi pevkami, ki so interpretirale njegove ... Več!
Paint & Wine & Dine v Vinagu
Maribor center / Trg svobode 3, 2000 Maribor +1 moreDoživetje, ki ga ne smete zamuditi! Doživite edinstveno kombinacijo umetnosti, vina in kulinarike v najstarejši kleti v Evropi! Dogodek Paint & Wine & Dine vas popelje skozi zgodovinske vinske hodnike Maribora, kjer boste uživali v vodenem ogledu, degustaciji vrhunskih vin in ustvarjanju svoje umetnine pod strokovnim slikarskim vodstvom. Ob izbranih vinih boste okušali tudi gurmanske mesno-sirne narezke. Prijetno vzdušje, čaroben ambient in sproščeno druženje ob umetnosti zagotavljajo nepozabno izkušnjo. Rezervacije so obvezne, število mest je omejeno. Število prostih mest: 5Trajanje: 3.5 ure z vmesnim odmorom Več o dogodku
200-urni tečaj za učitelja joge v Mariboru
Okolica / Asteya studio, Miklavčeva ulica 7, 2000 MariborPridružite se nam na obsežnem 200-urnem usposabljanju Spanda Vinyasa, da postanete spreten učitelj joge. Pridružite se nam na obsežnem 200-urnem usposabljanju Spanda Vinyasa, da postanete spreten učitelj joge. V skladu z modrostjo in tradicijo joge, ajurvede, petih elementov ter sodobnega razumevanja anatomije in biomehanike boste preoblikovali svojo lastno prakso in zapustili to usposabljanje samozavestno in kompetentno za poučevanje organske, integralne metode Spanda Vinyasa. Tečaj je odlična izbira za vse, ki vas zanima bolj dinamična vadba – vinyasa joga. Velika prednost tečaja je, da vas naučimo Spanda metode sekvenciranja jogijskih ur. To pomeni, da pridobite zelo strukturirano, logično in organizirano metodo, s katero lahko učinkovito učite tako popolne začetnike kot tudi tiste, ki imajo že nekaj izkušenj z vadbo asan. Poleg tega vas spoznamo tudi z zahtevnejšo Spanda Tattva Flow jogo, ki je primerna za naprednejše praktike. Fizični del tečaja izvajamo na srečanjih v Asteya studiu, medtem ko teoretični del predelate v svojem tempu preko vnaprej posnetih predavanj.
200-urni tečaj za učitelja joge v Mariboru
Maribor center / Minoriti - Avditorij LGMPridružite se nam na obsežnem 200-urnem usposabljanju Spanda Vinyasa, da postanete spreten učitelj joge. Pridružite se nam na obsežnem 200-urnem usposabljanju Spanda Vinyasa, da postanete spreten učitelj joge. V skladu z modrostjo in tradicijo joge, ajurvede, petih elementov ter sodobnega razumevanja anatomije in biomehanike boste preoblikovali svojo lastno prakso in zapustili to usposabljanje samozavestno in kompetentno za poučevanje organske, integralne metode Spanda Vinyasa. Tečaj je odlična izbira za vse, ki vas zanima bolj dinamična vadba – vinyasa joga. Velika prednost tečaja je, da vas naučimo Spanda metode sekvenciranja jogijskih ur. To pomeni, da pridobite zelo strukturirano, logično in organizirano metodo, s katero lahko učinkovito učite tako popolne začetnike kot tudi tiste, ki imajo že nekaj izkušenj z vadbo asan. Poleg tega vas spoznamo tudi z zahtevnejšo Spanda Tattva Flow jogo, ki je primerna za naprednejše praktike. Fizični del tečaja izvajamo na srečanjih v Asteya studiu, medtem ko teoretični del predelate v svojem tempu preko vnaprej posnetih predavanj.
Možiček žebljiček 4+
Velika dvorana +1 moreLojze Kovačič / Koproducent Hiša otrok in umetnosti / 45 min Oče je imel dva sinova, Darka in Janka. Bratca sta najraje na svetu poslušala pravljice, ki jima jih je pripovedoval njun očka. Pa ne samo poslušala, tudi zaigrala sta jih rada. Kajti v pravljicah je vse dovoljeno. Otrok lahko postane najmočnejši fantek na svetu, ... Več!
GRAJSKI VRTOVI IN OBEDI Kulinarična delavnica
Maribor center / Grajska kavarna, vhod s Trga svobodeUdeleženci delavnice s pomočjo Mete Pivec, strokovne sodelavke v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru, spoznavajo plevele in cvetlice, s katerimi si lahko vitaminsko in energijsko popestrijo vsakdanje obroke.Udeleženci delavnice s pomočjo Mete Pivec, strokovne sodelavke v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru, spoznavajo plevele in cvetlice, s katerimi si lahko vitaminsko in energijsko popestrijo vsakdanje obroke. ... Več!
Velikonočne pletenice z Urško Šobak
Maribor center / Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, Maribor +1 moreUstvarjajmo velikonočne dobrote na kuharski delavnici, kjer bomo skupaj s celotno družino spekli mlečni kruh, pletenico, male pletenice in druge dobrote, ki so kot nalašč za velikonočne praznike. Na delavnici bomo ustvarjali okusne in lepe izdelke, ki bodo popestrili vaše praznične dni. Zakaj se udeležiti delavnice? Osvojite znanje priprave in oblikovanja kvašenega testa . Naučite se pravilno speči kruh, da bo vedno okusen in prepoznavati kdaj je kruh popolnoma pečen. Končno rešite uganko koliko kruga spečemo za večjo družbo ali zabavo. Delavnica je primerna za otroke in odrasle, zato je to odlična priložnost za preživljanje kakovostnega časa skupaj, učenje novih kuharskih veščin in ustvarjanje okusnih velikonočnih dobrot. Na koncu delavnice boste odšli domov z znanjem, okusi in lepimi spomini. Se vidimo v kuhinji!