Kaj bi naredila, če bi zadela na loteriji?


 

Najprej sem o tem vprašala sošolke. Odgovori so bili precej podobni in neizvirni: oblačila, majhni psički, potovanja na peščene plaže, računalniki, televizije, nove hiše, novi avtomobili..

Sprva sem tudi jaz pomislila na potovanje v Indijo. Potem sem pomislila na to, da bi preskrbela svojo družino in vsem kupila stvari, ki si jih najbolj želijo: staremu nov radijski stolp, mami novo garderobo, prvemu bratu nov fansy-šmensi računalnik, drugemu pa kilo trave za osebno uporabo.

Potem pa sem ugotovila, da sem sebična in da bi morala narediti kaj socialno pohvalnega. Ampak kaj pa Maribor ali Slovenija ali svet potrebuje takšnega, kar bi jaz lahko kupila z 1.2 miljona €? Za svetovne in tudi državne kriterije to ni kaj dosti denarja, zato bi se skoncentrirala le na Maribor. Kaj bi rabil Maribor, kar bi jaz lahko dala?

Tudi to sem povprašala naokrog in dobila cel kup različnih odgovorov. Eni so predlagali obnovitev kopališč, drugi bi nahranili lačne, tretji bi gradili športne centre, četrti pa so me čudno gledali . Jaz bi morda obnovila Betnavski grad in park, zgradila dobro sirotisnico ali pa priredila največjo zabavo, kar jo je Slovenija kdaj videla.

Kaj bi vi naredili?