Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Živali v  Gazi

20. junija 20:00

22. 9. 2022 ob 16.00, Trg revolucije 9

Živali v Gazi

ZaŽivali! in Pekarna Magdalenske mreže te v okviru Društvenih dnevov ZaŽivali! v četrtek, 20. 6 2024, ob 20. 00 vabita na na predavanje o trpljenju živali v Gazi.

Vsled desetletja trajajočih izraelske okupacije in apartheida na historičnih palestinskih ozemljih ter genocida, ki ga Izrael izvaja nad palestinskim ljudstvom, se moramo zavedati še ene grozote, ki je posledica omenjenih dejanj Izraela.

Živali v Gazi so prav tako žrtve lakote, bomb, pomanjkanja zdravil in veterinarske pomoči. Živali so bile prve žrtve izraelskih napadov že od leta 2004 dalje in so zlasti v živalskih vrtovih umirale od lakote in pomanjkanja zdravil ter veterinarske oskrbe. V zadnjih devetih mesecih je umrlo 90% živali živečih v živalskih vrtovih, organizaciji Four Paws je v zadnjih mesecih uspelo rešiti 47 živali iz živalskega vrta v Rafi, veterinarji_ke prostovoljci_ke pa so uspele_i iz Gaze rešiti nekaj 100 psov.
Ana Tasič iz Gibanja za pravice Palestincev bo predstavila težke pogoje, v katerih živijo živali v Gazi in poskuse njihove rešitve.


Povezava do originalnega članka

Podrobnosti

Datum:
20. junija
Čas:
20:00
Kategorija: