Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ŽIVA DVORIŠČA: GIBLJIVE SLIKE – FRANČEK IN OTILIJA, KONEC

15. junija, 2019 21:00 - 23:00

Sobotni filmski večer bomo namesto pod krošnjami dreves v parku Muzeja NO Maribor, preživeli na intimnem dvorišču na Slovenski ulici 13. Tam nas bo v svet filma popeljal mlad mariborski režiser Vid Hajnšek. Spoznali bomo zgodbo Frančka in Otilije, upokojena mariborska kinooperaterja, ki sta doživela zlato dobo in zaton mestnih kinematografov. Nekoč mentor in vajenka, še zmeraj tesna prijatelja, redno podoživljata svoje filmske spomine, čeprav kino-sedanjost z njunimi spomini nima več kaj dosti skupnega. V drugem filmu pa bomo spoznali odovelo babico, pogrebno govorko in upepeljevalca. Ker o smrti ne (z)moremo veliko povedati, govorimo o življenju.

Po filmu bo sledil pogovor z ustvarjalcem Vidom Hajnškom.

Vid Hajnšek (1991) je leta 2014 diplomiral iz filmske režije na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, kjer trenutno zaključuje magistrski študij. Tekom šolanja je kot avtor in sodelavec začel spoznavati film in svet. Na tej poti je spoznal veliko dobrih projektov in ljudi. Med takšne spada sodelovanje pri filmu Alejandra, ki mu je kot življenjska in filmska pustoloviščina še posebej priraslo k srcu in mu odprlo pogled na nove horizonte.

Dogodek je del programa Živih dvorišč, ki ga organizira Društvo Hiša! v sodelovanju z Društvom za razvoj filmske kulture (Rene Puhar, Žiga Brdnik ) in je preddogodek Festivala Lent 2019.

☀ ŽIVA DVORIŠČA: Slovenska ul. 13, Maribor
☀ VEČ: www.festival-lent.si
☀ Vstopnine ni.
☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

Podrobnosti

Datum:
15. junija, 2019
Čas:
21:00 - 23:00