Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ŽIVA DVORIŠČA: BLUE LIGHTS: MED GLASBO IN POEZIJO

16. junija, 2019 19:00 - 20:30

Blue lights sta mlad glasbeno-pesniški duo, ki raziskujeta skrita stičišča glasbe in poezije. Premierno bosta nastopila v sklopu projekta Živa dvorišča, predstavila pa bosta širok nabor priredb pesmi različnih glasbenih zvrsti: folk, pop, soul,… Prostor pa bosta dala tudi govorjeni besedi, Tom bo ob spremljavi Erika na kitari predstavil poezijo iz pesniške zbirke Točka preloma, ki je letos izšla pri Literarni hiši Maribor. Tematsko se ukvarjata predvsem s skritimi prostori, ki jih ljudje nosimo v sebi, tako v ospredje postavljata subtilno moč neizrečenega.

Tom Veber, katerega umetniško ustvarjanje obsega polja igre, petja in literarne dejavnosti se v preteklem času prvenstveno posveča tej. Poezijo objavlja v osrednjih literarnih revijah Dialogi, Mentor, Literatura in Apokalipsa, sodeluje na pesniških Slamih in gostuje po Sloveniji s pesniško monodramo Realizem je rezerviran za klovne. Je zmagovalec Pesniške olimpijade 2018, uvrstil pa se je tudi v finale Pesniškega turnirja 2019. V sklopu festivala Slovenski dnevi knjige je organiziral enega izmed prvih LGBTQ literarnih večerov v Mariboru. Marca je izšel njegov pesniški prvenec Točka preloma pri založbi Literarna hiša Maribor, letos pa je postavil tudi tri interdisciplinarne razstave Brstenje, Stičišča in Visok polet s teboj, kjer se je ukvarjal s prostorsko postavitvijo poezije. Ko ne stoji na odru ali piše, pa zelo rad hodi v naravo, obiskuje gledališče in pije čaj – najraje črnega z mlekom.

Erik Mihelič je svojo glasbeno pot pričel pri 9 letih, ko so na podstrešju našli staro stričevo kitaro. Z nevednostjo in velikim zanimanjem je pričel brenkati po njej tako dolgo, dokler ga starša nista vpisala v 1. razred glasbene šole. Po 7 letih je uspešno zaključil nižjo glasbeno, kjer je pridobil odlične osnove klasične kitare. Ker mu je igranje kitare kar hitro priraslo k srcu, se je odločil učenje nadaljevati na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. V času srednje šole se je poleg klasične zanimal še za igranje električne kitare, akustične kitare in klavirja.

Dogodek je del programa Živih dvorišč, ki ga organizira Društvo Hiša! in je preddogodek Festivala Lent 2019.

☀ ŽIVA DVORIŠČA: Gosposka ulica 11, Maribor
☀ VEČ: www.festival-lent.si
☀ Vstopnine ni.
☀ PROGRAM FESTIVALA LENT 2019: www.festival-lent.si/program/

Podrobnosti

Datum:
16. junija, 2019
Čas:
19:00 - 20:30