Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ŽELJA PO KAKAVU – KONCERT

6. decembra, 2018 21:00 - 23:30

ŽELJA PO KAKAVU
O bandu:
Smo 6-članski Rock band, polni energije in raznih zanimivih idej. Začeli smo sicer kot 4-članski band pred dvema letoma, a smo se od takrat nekoliko spremenili in predvsem dopolnili. Vsi smo bili glasbeniki že prej, vsem nam je všeč rock in želimo takšno glasbo širiti dalje med občinstvo. Po našem mnenju se je v zadnjih letih stil glasbe obrnil na glavo. Dandanes se svet vrti le okrog elektronske glasbe, medtem ko Rock, Metal, Punk… tonejo v pozabo. Naš namen je današnji družbi povrnit tisti »pravi, stari« rock, kjer lahko ljudje skačejo, plešejo, pojejo, se zabavajo in zapustijo koncert z velikim nasmeškom na obrazu. Ker smo še dokaj mlad band, večinoma igramo znane rock pesmi, avtorske glasbe pa se dotikamo šele letos. Prvi avtoski komad je v delu in predviden za izdajo do konca leta 2018. Ker mora ljudem, bit koncert tudi vizualno všeč, zadnje čase našim koncertom dodajamo tudi show elemente. Trudimo se po najbojših močeh in se izpopolnjujemo vsak dan.

Člani banda:
Alex Želj (glavni vokal, spremljevalna kitara)
Sani Smajić (bobni, tolkala)
Blaž Pridgar (back vokal, bas kitara)
Jaka Kunst (back vokal, solo kitara)
Marko Baklan (klaviature, dodatki)
Talia Posel (glavni vokal, back vokal)

Alex Želj
Alex Želj je glavni vokal in spremljevalna kitara. Že iz osnovne šole mu vre zanimanje do kitare, petja in nastopanja na odrih. Obiskoval je srednjo gradbeno šolo, sedaj pa zaključuje študij gradbeništva na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo. V srednji šoli se je pridružil igralski zasedbi English Student Theatre II. gimnazije Maribor in v šestih letih odigral tako stranske kot glavne vloge. Nekaj časa je bil tudi član pevskega zbora II. gimnazije Maribor pri profesorju Viljemu Babiču. Hodil je v glasbeno šolo za kitaro, prav tako pa tudi hodil na konservatorij Maribor na petje. Poleg glasbe se je že od nekdaj zanimal tudi za športe, s katerimi še nadaljuje. V preteklosti je igral tudi v ostalih skupinah, a se trenutno najbolj najde v bandu Želja po kakavu, ki ga je tudi sam pomagal oblikovati
Sani Smajić
Sani Smajić je bobnar in tolkalist v bandu. Kot otrok se je navduševal nad odri in bil prisoten na večini prireditev v osnovni šoli in drugod. Sedaj obiskuje SERŠ, a ga vidimo tudi na odrih II. gimnazije in drugih srednjih/osnovnih šolah. Obiskoval je različne športne aktivnosti, nekoliko kasneje v OŠ pa se je navdušil za petje, ples in glasbo nasploh. Začel je s kitaro, nato pa se obrnil na tolkala, ki mu sedaj dajejo energijo za naprej. V sedmem razredu OŠ se je pridružil English Student Theatru, katerega obiskuje že šesto leto. Prav tako pa je tudi član pevskega zbora II. gimnazije Maribor pri profesorju Viljemu Babiču, saj ga sedaj zanima tudi petje. Od osmega razreda dalje na OŠ poučuje igranje afriških bobnov, v letu 2018/2019 pa nadaljuje kot učitelj tolkal in bobnov v bobnarski šoli Marka Soršaka Sokija. Trenutno je član dveh bandov, a glavno željo ima, da popelje naprej band Želja po kakavu, saj je eden izmed prvih članov banda.
Blaž Pridgar
Blaž Pridgar je basist v bandu. V bandu je začel kot kitarist, a se sedaj bolj domače počuti na bas kitari, katere po lasnih besedah, ne želi izpustiti iz rok. Že od malih nog se je ukvarjal s športom, v OŠ pa se je pridružil glasbenim vodam – KUD CODI, kjer se je začel učiti kitaro. Sodeloval je na vseh prireditvah KUD CODE in na prireditvah II. gimnazije Maribor, katero je sedaj uspešno zaključil. Čeprav se zaradi študija multimedije odpravlja v Ljubljano, se je z bandom dogovoril za nadaljnje sodelovanje, saj ga ne želi zapustiti. V bandu pa ni le basist, ampak tudi back vokalist. Obiskoval je Konservatorij Maribor in se tako izpopolnil v petju. Prav tako pa je bil vsa štiri leta srednje šole reden član pevskega zbora II. gimnazije Maribor pri profesorju Viljemu Babiču. Tako kot ostali, se je tudi Blaž preizkusil kot igralec pri English Student Theatru, v katerem je imel tudi eno glavno vlogo.
Jaka Kunst
Jaka Kunst je glavni solistični kitarist banda. Kitaro se uči že od osnovne šole in ima veliko želju po igranju v bandu. Letos je uspešno zaključil II. gimnazijo Maribor in se vpisal na Pravno fakulteto. Že četrto leto je član English Student Theatra II. Gimnazije Maribor in član pevskega zbora II. gimnazije Maribor pri profesorju Viljemu Babiču. Poleg kitare ga navdušuje tudi petje, kar pri bandu dobro izkoristi kot back vokalist. Hodil je na privatne ure solo petja, kar mu je pomagalo na njegovi pevski poti. Poleg glasbe se navdušuje tudi nad nogometom, katerega igra že od osnovne šole. Zaradi zdravstvenih težav, nekaj časa ni smel igrati kitare, kar ga je jezilo in je vsak dan odšteval minute, ko bo lahko spet igral. Sedaj lahko kitaro že drži v rokah in vsakodnevno vadi za band, saj ga je zaradi operacije resno pogrešal. Čeprav se je bandu priključil šele marca 2018, je sedaj nenadomestljiv član.
Marko Baklan
Marko Baklan je pianist v bandu, prav tako pa pri določenih komadih pomaga izoblikovati boljšo atmosfero z shakerji, tamburini in drugimi pripomočki. Kot otrok se je ukvarjal z gimnastiko in plavanjem, katerega obiskuje še sedaj. V smeri glasbe je končal nižjo glasbeno za klavir. Po končani nižji šoli iz klavirja, se uči naprej sam, saj ga bolj zanima igranje v takšnem bandu, kar pa žal glasbena šola ne ponuja. V band Želja po kakavu je prišel med zadnjimi, a do sedaj že večkrat pokazal, da brez njega ne gre. Sedaj obiskuje tretji letnik II. gimnazije Maribor. Tudi on je član English Student Theatra, v katerem naslednje leto zamenja Blaževo glavno vlogo zaradi Blaževega študija. Glasba in nastopanje mu veliko pomeni in želi za band le najboljše.
Talia Posel
Talia Posel je v bandu glavni in back vokal. Talia je prejšnje leto uspešno zaključila II. gimnazijo Maribor in je sedaj študentka na pedagoški fakulteti – smer likovna pedagogika. Glasba ji ni tuja, saj je obiskovala English Student Theatre II. gimnazije Maribor, pevski zbor II. gimnazije Maribor pri Viljemu Babiču in Konservatorij Maribor, kjer se je izboljšala v solo petju. Kot mlajša je zaključila nižjo šolo iz violine, kar jo je tudi navdušilo nad glasbo. Bandu Želja po kakavu, se je pridružila šele prejšnje leto, a s tem bandu razširila glasbeno zmogljivost. Trenutno ji band pomeni zelo veliko in ga ne želi menjati.

Koncerti do sedaj:
– Koncert ob obletnici lokala E-kafe (2x)
– DANičin oder (2x)
– Koncert mladih bandov (2x)
– Koncert v ART kampu (2x)
– Rojstnodnevna zabava za 30 let (privat)
– Rojstnodnevna zabava za 50 let (2x, privat)
– 27. dobrodelni koncert Srednje ekonomske šole Maribor
– Božični koncert SERŠa
– Kulturni maraton II. gimnazije Maribor
– (Z)mešani festival – KUD CODA
– Aquasystem – tečem (z)dravo
– Predskupina Viperstone bandu
– Koncert v Satchmo-tu
– Koncert v KGB-ju

Podrobnosti

Datum:
6. decembra, 2018
Čas:
21:00 - 23:30

ŽELJA PO KAKAVU
O bandu:
Smo 5-članski Rock band, polni energije in raznih zanimivih idej. Začeli smo sicer kot 4-članski band pred dvema letoma, a smo se od takrat nekoliko spremenili in predvsem dopolnili. Vsi smo bili glasbeniki že prej, vsem nam je všeč rock in želimo takšno glasbo širiti dalje med občinstvo. Po našem mnenju se je v zadnjih letih stil glasbe obrnil na glavo. Dandanes se svet vrti le okrog elektronske glasbe, medtem ko Rock, Metal, Punk… tonejo v pozabo. Naš namen je današnji družbi povrnit tisti »pravi, stari« rock, kjer lahko ljudje skačejo, plešejo, pojejo, se zabavajo in zapustijo koncert z velikim nasmeškom na obrazu. Ker smo še dokaj mlad band, večinoma igramo znane rock pesmi, avtorske glasbe pa se dotikamo šele letos. Ker mora ljudem, bit koncert tudi vizualno všeč, zadnje čase našim koncertom dodajamo tudi show elemente. Trudimo se po najbojših močeh in se izpopolnjujemo vsak dan.

Člani banda:
– Alex Želj (glavni vokal, spremljevalna kitara)
– Sani Smajić (bobni, tolkala)
– Blaž Pridgar (back vokal, bas kitara)
– Jaka Kunst ( solo kitara)
– Marko Baklan (klaviature, dodatki)

Podrobnosti

Začetek:
17. maja, 2019 21:00
Konec:
18. maja, 2019 01:00