Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

ZELENJAVNI ORKESTER

12. septembra, 2019 19:30 - 22:00

Klasična glasba, sodobna glasba, house, eksperimentalna elektronska glasba, free jazz, noise, dub, clicks’n’cuts … Za Zelenjavni orkester v glasbi ni meja, je stičišče, v katerem se najdejo in uspešno družijo kar najrazličnejši stili.

Vendar to ni zares tisto, kar dela orkester, kakršen je Zelenjavni, edinstven na svetu. Unikaten ni (le) zaradi glasbe, ki jo igra, temveč zaradi tega, kako jo igra. Vsi inštrumenti so namreč izdelani iz sveže zelenjave! Dunajska zasedba je edini orkester na svetu, ki ne uporablja že obstoječih inštrumentov, temveč si jih člani za sleherni koncert izdelajo sami. Ob natančnem poznavanju zvočnih lastnosti vsakega zelenjavnega inštrumenta nato iz njih izvabijo estetsko dovršen zven, s katerim gradijo edinstvene zvočne svetove.

Dve desetletji uspešnega delovanja, pet albumov in na stotine razprodanih koncertov v najprestižnejših koncertnih dvoranah dokazujejo, da so glasbeniki svoje umetniško poslanstvo – raziskovati zvoke in ustvarjati takšne, ki jih ni moč reproducirati z nobenim drugim inštrumentom – izpolnili ter ob tem poželi priznanje in odobravanje kritike in občinstva po vsem svetu. Pripravite se na zares sveže glasbeno ustvarjanje!

Zelenjavni orkester (The Vegetable Orchestra)

Koncert orkestra zelenjavnih glasbil. In pogostitev!

Vstopnice: festivalski abonma 60 € / 14 € / predprodaja 11,20 € / upokojenci 11,20 € / študenti, invalidi 7 €

Vstopnice s popustom je možno kupiti le v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor in največ uro pred koncertom na prizorišču koncerta.

Več informacij: http://bit.ly/32pcRkz

Podrobnosti

Datum:
12. septembra, 2019
Čas:
19:30 - 22:00